Lätlaste invasioon Eestisse, heas mõttes

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMX krossi laineline rada meenutab motokrossi ja mõlemas saavad osaleda juba 5-6 aastased lapsed. Noorte seas on BMX kross kahtlemata populaarne ja kasvulava on seega olemas.
BMX krossi laineline rada meenutab motokrossi ja mõlemas saavad osaleda juba 5-6 aastased lapsed. Noorte seas on BMX kross kahtlemata populaarne ja kasvulava on seega olemas. Foto: Erik Prozes

Pole just meeldiv tunne, kui kaks nädalat järjest on Eestis soe ja päikeseline ilm olnud, aga ühel kauaoodatud laupäeval vahetab selge taeva välja laussadu. Selline saatus tabas Tallinna külje all Peetris Eesti seni kõige kõrgetasemelisema BMX-rattakrossi võistluse korraldajaid, osalejaid, lapsevanemaid ja niisama pealtvaatajaid. Tõsi, viimaseid väga palju ei olnud, aga Eesti jaoks üsna uudse ala arendaja Mait Meriloo usub, et popiks saamiseks on kõik tingimused olemas.

Tallinna kesklinnast vaid kuue kilomeetri kaugusel Peetris on põllule peale karpmajade ja laohoonete püsti pandud ekstreemspordihuviliste Meka ehk elamusspordikeskus Spot of Tallinn. Tallinna-Tartu maanteel kulgejatel pole võimalik maja sees batuudil hüppavat freestyle-suusatajat Kelly Sildarut näha, aga BMX-krossi käänuline rada on kõigi silmade ees.

Peaasi, et rada oleks suvel korralikult töös, sest ainult siis on eestlastel võimalik lõunanaabritele lätlastele kaks olümpiakulda toonud alal kunagi tippu jõuda. Läti mõju oli King of Tallinna nime kandnud jõuproovil ilmne, sest suurem osa võistlejatest sõitis kohale just sealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles