Klavan: oli õpetlik hooaeg, just mentaalse poole pealt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan nüüdseks endise tööandja FC Augsburgi koduareenil.
Ragnar Klavan nüüdseks endise tööandja FC Augsburgi koduareenil. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan lõpetas nädalavahetusel Bundesligas oma neljanda hooaja, kui tema tööandja FC Augsburg sai lõpptabelis kirja 12. koha. Eestlasel on klubiga leping ka tulevaks hooajaks, kuid tema on sõnul on raske praegu edasise kohta midagi kindlat öelda.

«Isiklikus plaanis arenesin mängijana kindlasti edasi. Kokkuvõttes aga ei olnud võib-olla just kõige positiivsem hooaeg,» tunnistas Klavan eile. «Palju sai õpitud just mentaalse poole pealt, et kuidas tegutseda olukorras, kui ajad on rasked.»

Augsburgile oli lõppenud hooaja algus vägagi keeruline: Bundesligas oli neil 12. vooru järel kirjas vaid kuus punkti ja tabelis sellega viimane ehk 18. positsioon. «Paljud meeskonnad poleks sellest seisust välja tulnud,» kiitis eestlane klubikaaslasi. «Euroopa liigas tulime samuti keerulisest olukorrast välja ja lõpuks jõudsime alagrupist edasi – eurosari oli meie jaoks igati positiivne. Suutsime genereerida positiivset energiat. Klubi juhtkond tõestas samuti, et nad ei satu keerulises olukorras paanikasse. Terve hooaeg oli hea õppetund kogu meeskonnale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles