Unustamatu etendus: Moskva CSKA krooniti lisaajal Euroliiga meistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Euroliiga võitis Moskva CSKA, kes alistas Berliinis peetud finaalis lisaajal 101:96 Istanbuli Fenerbahce. CSKA on Euroopa parimaks korvpalliklubiks kroonitud nüüd seitsmel korral, Fenerbahcele oli tänavune finaal klubi ajaloo esimene.

CSKA võitis esimese poolaja 50:30 ja oli ka viimasel veerandajal ees üle 10 punktiga, aga viimastel minutitel vähendas Fenerbache Bobby Dixoni ja Kostas Sloukase eestvedamisel vahe kõigepealt kolme silmani ja 20 sekundit enne lõppu mindi ka 83:81 juhtima. CSKA aitas lisaajale Viktor Hrjapa ründelaud ja tabav vise kaks sekundit enne lõppu. Lisaajal läks kõigepealt ette Fenerbahce, aga siis haaras CSKA kindla kontrolli enda kätte.

Võitjate resultatiivseim oli finaali kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Nando de Colo 22 punktiga, temalt ka seitse resultatiivset söötu. Milos Teodosic lisas 19 silma ja samuti seitse söötu ning Kyle Hines 15 punkti. Fenerbahcele tõi Bobby Dixon 17 punkti. Vaata SIIT kogu statistikat.

Enne mängu: CSKA sai poolfinaalis kindlalt 88:81 jagu Krasnodari Lokomotiv-Kubanist, Fenerbahce alistas lisaajal 88:77 Vitoria Laboral Kutxa.

Just CSKA ja Fenerbahce on olnud sellel hooajal Euroopa korvpalliväljakutel kõige stabiilsemad klubid, kontrolides nii Euroliiga alagrupi- ja vahegrupiturniiri kui ka veerandfinaale.

CSKA liidriks on Prantsusmaa koondislane Nando de Colo, kes valiti Euroliiga hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks. Tagaliinis toetab teda eelkõige serblane Miloš Teodosic ja korvi all 198 cm pikkune Kyle Hines. Fenerbahce korvialust valvavad Jan Vesely ja Ekpe Udoh, tagaliinis veavad mängu Bogdan Bogdanovic, Bobby Dixon ja Kostas Sloukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles