Maailma esireketeid treeninud range juhendaja vormib Kontaveidist tipptegijat

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit jätkab karjääri treener Glenn Schaapi käe all.
Anett Kontaveit jätkab karjääri treener Glenn Schaapi käe all. Foto: SCANPIX

TENNIS. Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 80.) alustas mais koostööd uue juhendaja Glenn Schaapi käe all. 48-aastane Schaap on treenerina töötanud üle 20 aasta ja aastaid tagasi juhendanud mitut tippmängijat, teiste seas endisi esireketeid Jennifer Capriatit ja Dinara Safinat. Tema endiste õpilaste sekka kuuluvad ka Brenda Schultz, Mirjana Lucic, Magdalena Maleeva, Nadja Petrova, Andrea Petkovic ja Jelena Dokic, viimased aastad töötas ta Šveitsi tenniseliidu peatreenerina.

«Alguses muidugi vaatasime, kui kogenud ta on ja mida ta on karjääri jooksul teinud, aga minu jaoks polnud see kõige olulisem. Kui temaga esimest korda rääkisime, oli läbisaamine väga hea, tundsin end vabalt ja rahulikult, tekkis usaldus,» rääkis Kontaveit oma kodulehe vahendusel. «Kui usaldust ei teki, pole vahet, keda ta on varem treeninud.»

«Ütlesin Anettile, et olen 20 aastat tuuril olnud ja töötanud küll väheste mängijatega, aga kõik nad jõudsid tippu, neist kaks olid maailma esireketid. Ja ma ei alustanud nendega, kui nad olid tipus, vaid pidin nad sinna viima. Edu saavutasime ei millegi muu kui raske tööga,» selgitas Schaap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles