Tiitel, mis murdis Vene klubi needuse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CSKA Moscow players celebrate after winning the final at the Euroleague Final Four in Berlin on May 15, 2016.
CSKA Moscow defeated Fenerbahce Istanbul 101 to 96, to take the trophy. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
CSKA Moscow players celebrate after winning the final at the Euroleague Final Four in Berlin on May 15, 2016. CSKA Moscow defeated Fenerbahce Istanbul 101 to 96, to take the trophy. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

See on Moskva CSKA meeskonna Euroliiga needus. 2012. aasta finaal: CSKA juhib Olympiakose ees 19 punktiga, ent suudab edu maha mängida ning viimase sekundi korviga võidab Kreeka klubi. 2014. aasta poolfinaal: CSKA juhib poolfinaalis Maccabi ees kogu kohtumise, veel 20 sekundit enne lõppu on edu neli punkti, ent pärast vastaste kolmest, nende pallikaotust ja vastaste kiirrünnakut on Venemaa klubi jaoks kõik läbi. 2015. aasta poolfinaal: taas kohtutakse Olympiacosega ja taas juhitakse, kuni, tuleb viik ning kuus sekundit enne lõppu vastaste kolmene. Jälle on kõik läbi.  

Pühapäeva hilisõhtul näis CSKA kirjutavat oma ajalooraamatusse uut musta peatükki. Euroliiga finaalis juhiti Febnerbache ees poolajaks 20 punktiga. Veel viis minutit enne lõppu oli Euroliiga suurima eelarvega klubi edu 11 punkti. Kuid see sulas hullumeelse kiirusega ning 21 sekundit enne normaalaja lõppu juhtis juba Türgi klubi kahe silmaga.

Kas tõesti kõik kordub? Ei, vaid kaks sekundit enne lõppu viib Viktor Hrjapa mängu lisaajale ning need viis minutit on juba CSKA triumf.  

Tõeline kapten

Karjääri jooksul juba kümnendat korda nelja tugevama finaalturniiril osalenud Hrjapale oli see teine meistritiitel. Esimese tiitli võitis ta 2008. aastal, kuid toona polnud tema roll meeskonnas ülemäära suur. Hrjapa on kuulunud meeskonda ka vahepealsel seitsmel hooajal, seega olnud osaline mälestusväärsetes kaotustes.

«Olukord oli meile juba tuttav, teadsime, et enne viimast sekundit ei tohi käsi rüppe lasta, ning ükskord ometi meil vedas,» ütles Hrjapa. Läbi hooaja käevigastusega kimpus olnud mees tõusis finaali teisel poolajal pisut ootamatultki oluliseks tegelaseks, tabades raskel hetkel kaks väga tähtsat kolmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles