Triangel Eesti judokate ja Rio olümpia ümber

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Minaškin tänavusel EMil, mis lõppetas talle pronksmedali võitmisega.
Grigori Minaškin tänavusel EMil, mis lõppetas talle pronksmedali võitmisega. Foto: SCANPIX

JUDO. Suviste Rio olümpiamängude viimaste pääsmete jagamine tekitab palju kirgi ja nii on ka Eestile läbi ajaloo kolm olümpiapronksi toonud judos. Lõplikult selguvad Riosse sõitvad judokad 30. mail, kui Rahvusvaheline Judoliit IJF kinnitab osalejate nimekirja. Praegu tundub olümpiale pääsevat värske EM-pronks Grigori Minaškin (kehakaal -100 kg), kuid Juhan Mettis (+100 kg) langes lõppenud nädalavahetusega joone alla.

Viimati tekitas pahameelt tõik, et mullusel Tšiili MK-etapil välja jagatud punktid otsustati rahvusvahelise alaliidu poolt duubeldada ning nii langes Mettis raskekaalu pingereas ühe koha võrra. Otsust põhjendati sellega, et tänavu Tšiilis punkte ei jagatud.

Siiski selgus eile, et niisama tühja koha pealt ning tagantjärgi muudatust ei tehtud. Eesti Judoliidust märgiti Postimehele, et tänavuse Tšiili MK-etapi eel saabus ka alaliitu kiri, kus selgitati, et sel korral Lõuna-Ameerikas punkte ei jagata ja seetõttu tuleb eelmised korrutada kahega. See info oli vahepeal läinud aga kaotsi ehk ei jõudnud sportlasteni ja sealt tekkis ka segadus.

«Selliseid punktide muutmisi on ka varem ette tulnud. Judos on see tavapärane praktika,» tunnistas Eesti koondise peatreener Aleksei Budõlin eile. «Olen kõige kõrgemal tasemel ka nende käest aru pärinud, kuid nemad teevad reegleid ja selgitusi ei jaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles