Rocki pehme kaitse vallandas Kalevi viskepeo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria algust võib võrrelda aasta tagasi toimunud heitlusega. Ka toona võttis Kalev/Cramo avavaatuses Rocki vastu võidu. Tõsi, vahe polnud arvuliselt nii suur kui eile õhtul – 97:81 –, kuid intriigi otsides tasub seda fakti meenutada. Aasta tagasi pööras Rock seeria teises kohtumises asjad oma kasuks ja tuli meistriks, pärast eilset näib aga sama triki kordamine keerulisem.  

Rocki hädad said alguse kehvast kaitsemängust ja teiselt poolt Kalevi heast rünnakust. Seejuures tegutses tänavu koduliigas vaid võite tunnistanud Kalev väga mitmekesiselt, noppides punkte korvi alt ja ka tagaliinist.

«Lasime mängu liiga lahtiseks. Ma ei mäletagi, et Kalevi ja Rocki vahelistes seeriates oleks skoor olnud nii suur,» nentis Rocki peatreener Gert Kullamäe. Kogenud tagamees Gert Dorbek lisas: «Kaitses riietati meid täiesti lahti. Nad said korve kate kattes mängust, kui aga korvi alla kokku tõmbasime, söödeti hästi välja ja tabati eemalt.»

Rocki mängujuht Tanel Sokk tõdes, et küsimus polnudki niivõrd taktikas, kuivõrd selles, et kaitses jäädi hätta just individuaalselt. «Kui lased vastasel visata 97 punkti, siis finaalis kindlasti ei võida,» märkis ta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles