Allikate teatel jäävad venelased Rio olümpialt eemale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtlikud Venemaa kergejõustikukoondise liikmed.
Mõtlikud Venemaa kergejõustikukoondise liikmed. Foto: SCANPIX

Venemaa kergejõustiklastele on määratud praeguse seisuga rahvusvahelistel tiitlivõistlustel osalemise keeld ning viimati on teatatud, et enne augustis peetavaid Rio olümpiamänge vaadatakse keeld üle. Nüüd kirjutab Suurbritannia ajaleht The Times, et nende allikate teatel jääb ka suvel venelastele määratud keeld jõusse ning Riosse neid ei lubata.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko on tunnistanud, et nende riigis on dopinguga probleeme ja ta on palun ka positiivsete proovide pärast vabandust, kuid viimase aja uued skandaalid viitavad sellele, et reaalselt ei ole probleemiga tegeletud.

Venelaste Rio olümpiamängudel osalemine otsustatakse ametlikult 17. juunil, kuid kolm Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAFi nõukogu liiget tunnistasid anonüümselt The Timesile, et Venemaa kergejõustiklased Riosse ei pääse.

«Alaliidu juhtimisel on tehtud tõsiseid vigu. Tahame olla üheselt selged, et tunneme nende pärast häbi,» teatas Mutko The Sunday Timesile. «Oleme teinud kõik IAAFi poolt nõutava, et saada tagasi võistlema. See oleks ebaaus, kui muudatustest hoolimata karistatakse Venemaa sportlasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles