Manchester Unitedi legend: mäng on tapvalt igav, tooge Zlatan

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Schmeichel
Peter Schmeichel Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi legend, meeskonna Meistrite liiga võiduni ja viie liigatiitlini aidanud väravavaht Peter Schmeichel kritiseeris teravalt klubi praegust mängupilti, öeldes, et peatreeneri Louis van Gaali käe all viljeleb United mängu, mis on tapvalt igav.

«Manchester United – klubi, mida ma armastan ja millele olen lapsest saadik pöialt hoidnud – suutis mind sel hooajal igavusega peaaegu tappa,» lausus Schmeichel Sky Sportsile. «See klubi liigub täiesti vales suunas. Varem ei mängitud iial sellist jalgpalli nagu praegu. United ei mänginud kunagi selle nimel, et 1:0 juhtima minna ja siis kaitsesse tõmbuda. Ajasime ikka teist või kolmandat väravat taga,» sõnas taanlane.

«Kogu see raske töö, mille Sir Alex Ferguson ära tegi ja mis põhines Matt Busby loodud mängustiilil, on lühikese ajaga hävitatud. Tahan fännina küll võita, aga tahan samavõrd ka mängu nautida. Tahan näha põnevaid mängijaid!»  pahandas Schmeichel.

Taanlase sõnul peaks United viimasel põhjusel tõsiselt kaaluma Zlatan Ibrahimovici palkamist – rootslasest ründaja teatas hiljuti, et lahkub nelja Prantsusmaal veedetud aasta järel PSG ridadest. «Lugesin lehest, et Zlatan võib Unitedisse tulla. Olen ammu rääkinud, et see oleks suurepärane. Ta on selleks sündinud. Ta on nagu Eric Cantona, kes suudab innustada riietusruumis kõiki mängijaid, aga samavõrd ka kõiki pealtvaatajaid. See ju ongi kõige tähtsam – mitte see, et inimesed saaksid pühapäeva pärastlõunal Old Traffordil tukkumas käia,» leidis Schmeichel, kelle poeg Kasper tuli tänavu Leicester City ridades Inglismaa meistriks.

Manchester United alistas eile õhtul hooaja viimases liigamängus koduväljakul 3:1 Bournemouthi, lõpetades hooaja 5. kohal, mis jättis nad Meistrite liigast välja ja sundis leppima Euroopa liiga kohtumistega. Mäng pidanuks algselt toimuma pühapäeval, kuid Unitedi kodustaadionilt Old Traffordilt leitud pommilaadne ese sundis võime kohtumist edasi lükkama. Hiljem osutus ese pommimulaažiks, mis unustati staadionile varasema turvaõppuse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles