Video: MMil ajakirjanikke roppustega kostitanud hokitäht sunniti vabandama (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene jäähokikoondise kapten Andrei Stas.
Valgevene jäähokikoondise kapten Andrei Stas. Foto: SCANPIX

Valgevene jäähokikoondise kapten Andrei Stas oli sunnitud vabandust paluma kodumaa ajakirjanikelt, keda ta Venemaal toimuval MMil pärast kohtumise lõppu solvangutega kostitas. 

Stas läks endast välja pärast Valgevene ja Ungari kohtumist, mille valgevenelased ootamatul ja piinlikul moel 2:5 kaotasid. «Ma olen juba kümme korda intervjuud andnud. Oota, mida sa ütlesid? Misasja, täiesti lolliks läksid või?» kõlas Stasi pöördumine ajakirjanikele, kui see tõlkida eesti keelde viisakalt ja mitte kasutada teatud sõnu, mille kapten oma sõnumi olulisuse rõhutamiseks jutule lisas.

Meediaga jäid lõpuks vestlema vaid Aleksandr Pavlovitš ning Kanadas sündinud ja viimaste aastate jooksul Valgevene kodakondsuse saanud Geoff Platt ja Kevin Lalande. «Korralagedus,» võttis viimane koondises valitseva olukorra lühidalt kokku.

Valgevene ajakirjanikud andsid juhtumist teada ka Rahvusvahelisele Spordiajakirjanike Ühingule ja Rahvusvahelisele Jäähoki Liidule, mistõttu Stas oli sunnitud esinema avaliku vabandusega. «Tahaksin toimunu eest vabandada – emotsioonid võtsid võimust. Ma poleks pidanud nii reageerima. Kogu meeskond on olnud suure surve all, sest MM pole meie jaoks soovitud moel kulgenud. Tahan tänada ka fänne, kes on meid nii heas kui ka halvas toetanud. Praegu on nende tugi eriti tähtis,» lausus Stas kohaliku väljaande Pressball vahendusel.

Valgevene jaoks lõppes MM täieliku läbikukkumisega, sest alagrupis suudeti seitsmest mängust võita vaid kaks, lõpetati alagrupis kuuendana ning veerandfinaali ei jõutud. Valgevenelased said jagu vaid Slovakkiast ja Prantsusmaast, turniiri madalpunkti märkisid aga eelmainitud kaotus alagrupi punasele laternale Ungarile ning 0:8 saun Kanada koondiselt. Võimalik olnuks langeda koguni madalamasse divisjoni, ent otsustavas mängus saadi Prantsusmaast siiski 3:0 jagu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles