Jalgpalli EMi korraldajad asuvad võitlusesse uut laadi terroriohuga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sandarmid patrullivad rahvusstaadioni Stade de France'i juures, kus 10. juulil toimub jalgpalli EM-finaal.
Prantsuse sandarmid patrullivad rahvusstaadioni Stade de France'i juures, kus 10. juulil toimub jalgpalli EM-finaal. Foto: SCANPIX

Suvise jalgpalli EM-finaalturniiri korraldajad on sunnitud kasutusele võtma droonide vastase tehnoloogia ja kehtestama staadionite kohale lennukeelutsoonid, et tõrjuda võimalikke terrorirünnakud.

Lennukeelutsoon kehtib nii kõigi kümne EM-kohtumisi võõrustava staadioni kui ka kõigi harjutusväljakute kohal, kirjutab BBC. Droone tõrjuv tehnika on kasutusel pea kõigi 51 finaalturniiri kohtumise ajal. Prantsuse võimud on nimelt harjutanud sedasorti terrorirünnaku tagasilöömist, mille käigus üritatakse rahva kohal valla päästa keemilist või bioloogilist relva.

Terrorirünnakute ennetamisega hakati varasemast veel tõsisemalt tegelema pärast mullu novembris Pariisis toimunud terrorirünnakuid, kus hukkus 130 inimest. Muuhulgas plahvatasid pommid toona Prantsusmaa rahvusstaadioni kõrval, kus Prantsusmaa koondis pidas parajasti maavõistlust Saksamaaga.

EM-finaalturniiri turvapealik Ziad Khoury lausus BBC-le, et kasutusel olev tehnoloogia suudab võimalike droonide töösse sekkuda ja nende juhtimist vajadusel ka üle võtta. «Tegemist on ennetava meetmega, mida pole varem kunagi spordivõistlustel kasutatud,» sõnas Khoury.

EM-finaalturniiril pannakse pall mängu 10. juunil, finaal peetakse täpselt kuu aega hiljem ehk 10. juulil Pariisis Stade de France’il.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles