Messi valiti aasta parimaks jalgpalluriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavi Hernandez (vasakult), Lionel Messi ja Andres Iniesta
Xavi Hernandez (vasakult), Lionel Messi ja Andres Iniesta Foto: SCANPIX

FC Barcelona ja Argentina koondise mängija Lionel Messi valiti 2010. aasta parimaks jalgpalluriks. Messi valiti mäletatavasti parimaks ka eelmisel aastal.

Messi kõrval kandideerisid teatavasti FIFA Ballon d'Ori auhinnale veel Hispaania koondisega tänavu suvel MMi võitnud Andres Iniesta ning Xavi.

Parimaks naisjalgpalluriks tunnistati brasiillanna Marta.

Aasta parimaks treeneriks valiti Jose Mourinho, kes praegu juhendab Madridi Reali, kuid kevadel viis ta mäletatavasti Milano Interi Meistrite liiga võitjaks.

Lisaks valiti aasta sümboolne koondis, kuhu kuulus koguni kuus Hispaania koondislast, kaks brasiillast ning üks hollandlane, argentiinlane ja portugallane.

Klubidest oli selles vallas edukaim FC Barcelona, kelle mängijaid kuulus valikusse samuti kuus. Milano Ineri mängijaid kuulus sümboolsesse koosseisu kolm ning Madridi Reali pallureid kaks.

Aasta koondis: Iker Casillas (Hispaania, Madridi Real), Maicon (Brasiilia, Milano Inter), Lucio (Brasiilia, Milano Inter), Gerard Pique (Hispaania, FC Barcelona), Carles Puyol (Hispaania, FC Barcelona), Wesley Sneijder (Holland, Milano Inter), Xavi (Hispaania, FC Barcelona), Andres Iniesta (Hispaania, FC Barcelona), Lionel Messi (Argentina, FC Barcelona), David Villa (Hispaania, FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugal, Madridi Real).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles