Meelega kaotusi kogunud meeskond sattus lõpuks peavõidu otsa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NBA asekomissar Mark Tatum (vasakul) ja Philadelphia 76ersi peatreener Brett Brown pärast loositulemuste selgumist.
NBA asekomissar Mark Tatum (vasakul) ja Philadelphia 76ersi peatreener Brett Brown pärast loositulemuste selgumist. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA viimasel kolmel põhihooajal 199 kaotust ja vaid 47 võitu saanud Philadephia 76ersi meeskonna plaan seeläbi noormängijate draft'is paremaid valikuid saada tasus end lõpuks ometi ära, sest ööl vastu tänast läbi viidud loosiga saadi endale esimese valiku õigus.

Käesoleval hooajal võitis Sixers vaid kümme ja kaotas 72 kohtumist, jäädes idakonverentsis kindlalt viimaseks. Eelmisel hooajal võideti 18 ja üle-eelmisel 19 kohtumist, mis andis mõlemal hooajal konverentsis eelviimase koha. Tõenäoliselt valib Sixers esimesena kas LSU ääremängija Ben Simmonsi või Duke’i ülikoolis samal positsioonil tegutseva Brandon Ingrami. Just neid kahte meest peetakse tänavuse draft’i parimateks saadaolevateks mängijateks.

«Mul on alati olnud tunne, et ajame õiget asja. Me ei ole ühtegi sammu vahele jätnud. Meie teguviis tekitas kohati küsimus, aga olgu peale,» sõnas ESPNi vahendusel meeskonna peatreener Brett Brown, kes Sixersit loosimisel esindas. Kahel eelmisel hooajal on Sixers saanud valida kolmandana ning võtnud Jahlil Okafori ja Joel Embiidi, kellest pole siiski loodetud määral abi olnud. Okafor viskas tänavu küll oma debüüthooajal keskmiselt 17,5 punkti mängus ja võttis 7 lauapalli, kuid sattus sageli platsivälistesse jamadesse, sai kaasa lüüa vaid 53 mängus ja märtsis selgus, et tema hooaeg on meniskivigastuse tõttu sootuks lõppenud. Tunamullu valitud Embiid pole aga kahe hooaja jooksul eri traumade tõttu Sixersi eest üldse väljakule pääsenud.

«Ei, mul ei tekkinud tunnet, nagu oleks meie peal mingi needus. Uskusin siiralt sellesse, mida tegime, ning mulle tundub, et oleme saanud oma kannatlikkuse eest väärilise tasu. Eriti kannatlik on meiega olnud kogu linn,» tunnustas Brown poolehoidjaid.

Tänavu vaid 17 võitu kogunud Los Angeles Lakersil on draft’is õigus valida teisena, kusjuures tulenevalt 2012. aastal läbi viidud Steve Nashi ostutehingust ähvardas neid oht, et loosiga esikolmikust välja jäädes peavad nad loovutama oma esimese ringi valikuõiguse Sixersile. Seda ei juhtunud ning Kobe Bryanti lahkumise järel uut meeskonda üles ehitav peamänedžer Mitch Kupchak võib vastavalt Sixersi valikule nüüd arvestada kas Simmonsi või Ingrami teenetega.

Kolmandana saab valida Boston Celtics, kes on saanud esinelikus seni valida vaid neli korda. 1997. aastal võeti endale Chauncey Billups, 1986. aastal traagilise saatusega Len Bias, 1980. aastal Kevin McHale ja 1970. aastal Dave Cowens. Celtics loodab õnnele järgmistel aastatel, sest varasematest tehingutest on neil varuks 2018. aasta Brooklyn Netsi avaringi valik ja 2019. aasta Memphis Grizzliesi avaringi valik – viimane küll juhul, kui loos ei anna Memphisele valikuõigust esimese kaheksa seas.

NBA tänavune noormängijate draft toimub 23. juunil New Yorgis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles