UEFA soovitab FIFA-l Serbia ja Kosovo MM-valikturniiril eraldada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia fännid põletavad NATO lippu
Serbia fännid põletavad NATO lippu Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) võtab kasutusele kõik ettevaatusabinõud, et nii UEFA kui rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) liikmelisuse teeninud Kosovo vastuvõtmine jalgpalli katusorganisatsioonidesse ei tekitaks poliitilisi probleeme.

Kosovo teeb ametliku debüüdi septembris algavas MM-valiksarjas, mistõttu jääb legaalsetes küsimustes viimane sõna FIFA-le. Euroopa jalgpalliliit lubab rahvusvahelist jalgpalliliitu aga sellel teemal aidata, vahendab ERRi spordiportaal.

UEFA peasekretär Theodore Theodoridis ütles kolmapäeval reporteritele, et UEFA loob Kosovo küsimusega tegeleva spetsiaalse töörühma, mille ülesandeks on välja selgitada need rahvusmeeskonnad, kes tuleb rahvusvahelistel turniiridel võimalike probleemide vältimiseks Kosovost erinevatesse alagruppidesse paigutada.

«Me peame alati võtma appi ettevaatusabinõud, et võimalikke vägivaldseid kokkupõrkeid vältida,“ sõnas Theodoridis. „Kõige selgemaks riigiks (kellest Kosovo eraldi paigutada – toim.) on Serbia, kuid on veel teisi riike, kellega võib probleeme tekkida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles