Noortekoondise peatreener: peame silmas Eesti koondise huvisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noormehed punkti üle rõõmustamas.
Eesti noormehed punkti üle rõõmustamas. Foto: CEV

«Euroopa noorte valikmängudega asi ei piirdu. Peaasi on ette valmistada mängijaid, kes täisksavanute koondisse suudks kandideerida. Protsess on pooleli.»

Need sõnad kuuluvad äsja Pärnus Euroopa noorte võrkpallimeistrivõistluste valikturniiril Eesti meeskonda juhendanud Urmas Talile, kirjutab volley.ee.

Eesti lõpetas turniiri neljandana, võites vaid Rumeeniat. Viimases voorus kaotati kõige napimalt peamiseks esikohasoosikuks peetud Poolale. Aprillikuus Türgis toimuvale finaalturniirile kvalifitseerusid Soome ja Poola.

Tali võtab toimunu kokku: «Meie kolm-kaks võidu korral Poola üle oleks poolakate asemel edasi pääsenud itaallased, niisiis omas mäng tähtsust. Poolakate suhtumine oli meile soodne – nad polnud ju meile varem geimigi andnud. See oli punkt-punkti mäng, kaotasime viienda geimi 13:15.

Meie meeskonna mäng turniiril tervikuna kõikus. Arvasime, et oleme paremad, lootsime natuke enamat. Eriti soomlaste vastu, kellega mängisime kaks geimi võrdselt, aga andsime lõpud käest. Soomele andis palju juurde lätlase Elvis Krastinsi liitumine, kes sai alles oktoobris Soome kodakondsuse. Võib öelda, et tema vedas soomlased Türki.

Aga häbeneda pole midagi: punkte saime ja võiduta ei jäänud. Valmistusime turniiriks kaua, kohtumisi jätkus, poisid mängisid nii meistri- kui esiliigas. Pigem oli probleeme psüühikaga. Aga ka tugev Itaalia mängis viiegeimistes kohtumistes oma võimalused maha ja edasi ei pääsenud. Sama juhtus oma alagrupis Hollandiga.

Ees on uued turniirid, sealhulgas U-20 EM ja U-21 MM. Lisaks Balti ja EEVZA turniirid. Vaatame noorte arengut pikemas perspektiivis, pidades silmas Eesti koondise huvisid. Selle turniiriga lugu ei lõppenud. Protsess kestab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles