Rock tõi finaali pinge, kuid Kalev pääses siiski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - TÜ/Rock.
Kalev/Cramo - TÜ/Rock. Foto: Tairo Lutter

See oli hoopis teistsugune finaal kui esmaspäeval. Kirglik, pingeline, jõuline… kuid lõpptulemus oli ikkagi sama: Kalev/Cramo alistas korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria teises kohtumises Tartu Rocki 71:69 ja asus nelja võiduni peetavat finaali juhtima 2:0.

Nii nagu Rocki treenerid ja mängijad paar päeva varem lubasid, olid nad oma mängus teinud kardinaalsed muutused. Avakohtumise pehmest kaitsemängust polnud enam jälgegi. Kalevi mängujuhte survestati isukalt ning sellega võeti kalevlastelt käest mitu relva. Lisaks suudeti hoida lauavõitlust tasakaalus.   

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul on tal oma meeste vastu suur austus. «Ainult meie ise teame, mis seisus me oleme. Raskes seisus saab hingega palju ära teha ja mehed mängisid täna hingega,» tunnustas ta oma mängijaid. «Võib-olla see kõlab pahasti ja naeruväärselt, kuid täna oli see meie mäng.»

Kullamäel on õigus. Teisel poolajal dikteeris Rock mängu käiku ja korraks näis, et neil õnnestubki mäng oma kasuks pöörata. Paraku rikkus ränga tööga teenitud võiduvõimaluse viimaste minutite tegutsemine. Leedulasest mängujuht Evaldas Žabas üritas vägisi ise rünnakulahenduste leidmise enda õlule võtta, kuid sellega kadus seni edu toonud meeskondlik mäng ning korve ei tulnud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles