Eesti parim taipoksija Andra Aho loodab MMilt kullaga tagasi tulla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andra Aho.
Andra Aho. Foto: MediaMarketing

Esmaspäeval sõitis Eesti taipoksiamatsoon Andra Aho koos oma treeneri Kevin Rennoga Taist Phuketi saarel asuvast treeninglaagrist Rootsi, kus tänasest, 19.-29. maini toimuvad taipoksi maailmameistrivõistlused. 

Andra vastaste nimesid ei osanud treener Kevin Renno esialgu nimetada. «Antud võistlus on turniiri vormis ja seal võib vastaseid olla palju. Eelmine kord toimus maailmakarikas Bangkokis, kus Andral oli 12 vastast ja me loodame, et ka sellel korral tuleb neid vähemalt sama palju,» rääkis Renno. Karikavõistlusel tuli Andra hõbemedalile, jäädes finaalis alla ainult Rootsi esindajale.

«Nüüd toimub taipoksi MM Rootsis, selle sama naisterahva kodumaal ja loodame, et seekord on revanš, mis lõpeb teistpidi,» lootis treener.

Aho tunnistab, et ootab MMilt kulda. «Hetkel olen pigem põnevil ja lähen huviga võistlustele vastu. Tööd on kõvasti tehtud ja annan endast parima, saagu mis saab,» ütles ta. 

Aho treenis Phuketil AKA Thailand-nimelises klubis kaks korda päevas. «Mõlemad trennid olid üldiselt 2,5 tundi pikad, mille alguses jooksin soojenduseks pool tundi. Viimastel nädalatel asendasin osad hommikused trennid järve ümber jooksudega, mille sees tegin ka intervallspurte. Enesetunne ja vorm on väga head,» ütles võitleja.

«Minu arvates ongi kõige suurem pluss võimalus õppida klassikalist taipoksi oma ala tõelistelt proffidelt, sest igas trennis on kohal vähemalt 10 treenerit.»

Aho viibis Phuketil treeninglaagris alates veebruarikuust  ja ta on seal pidanud ühe võistlusmatši, mille ta võitis väga lihtsalt juba esimeses raundis. Peale võistlusi Rootsis sõidab kuuks ajaks tagasi Phuketile ja Eestisse naaseb 24. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles