Pere eeskuju tõi Kanada talendi Eesti eest võistlema

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osvald Nitski.
Osvald Nitski. Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

Londonis ujumise Euroopa meistrivõistlustel on teiste hulgas meie koondist esimest korda esindamas ka 18-aastane Osvald Nitski. Eesti pole Kanadas elavale noormehele võõras koht, sest oma sugulasi külastab ta siin sageli, kuid meie lipu all ta varem kuskil võistelnud ei ole, sest langetas alles hiljuti otsuse esindada Eesti koondist: «Alaealisena pidin Kanada eest ujuma, aga nüüd, kui sain täisealiseks, siis saan ise otsuseid langetada ja tahan jätkata sellega, mida mu perekond on teinud.» 

Toronto ülikoolis õppiv Nitski on pärit sportlaste perekonnast – vanaisa esindas Eestit maadlejana ja vanaema võimlejana –, seega pole imestada, et poiss juba viieaastasena ujumistrenni jõudis. Kuigi sai proovitud ka muid alasid, oli ujumine kõige südamelähedasem. «Läksin ujumistrenni ja lihtsalt jäin seal käima. See oli ainuke asi, mida ma oskasin, sest korvpallis ja jalgpallis olin halb,» naeris Nitski EMil tehtud videointervjuus, kus Eesti spordisõbrad värsket koondislast ka oma silmaga näha said.

Kuigi eestlastele on Nitski ilmselt veel üsna võõras sportlane, siis meie riigiga on ujumislootus päris hästi tuttav. «Minu perekond elab Tallinnas ja seega olen enamikul aastatel suvel neil külas käinud. Loodan, et mul õnnestub oma suviste plaanide kõrvalt edaspidi rohkem käia, näiteks Eesti meistrivõistlustele tulla,» rääkis Nitski, kellel on meie pealinnas juba ka oma lemmikkohad olemas: «Mulle väga meeldib rannas käia ja vanalinna avastada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles