Ruila Kevadele pani ilusa punkti valitsev Eesti meister Urmas Raag hobusel Carlos

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ruilas jõudis täna lõpule kahepäevane takistussõiduvõistlus «Ruila Kevad», kus põhisõidus krooniti võitjaks Urmas Raag oma võimsal Eestis kasvatatud täkul Carlos.

Põhisõiduks pani rajameister üles 140 cm kõrguste takistustega parkuuri. Sõit toimus ümberhüpetele, kuhu pääses kokku 3 paari: Gunnar Klettenberg (RK Ruila Tall) ja Quote, Ebbe-Liisa Sõnajalg (RSK KRT) ja Trooja ning Urmas Raag (Tartumaa RSK) ja Carlos – kõik väga kogenud ning teenekad sportlased. Esimesena startinud Klettenberg endale vigu ei lubanud, kuid samas suuri riske ka ei võtnud – tulemuseks puhas sõit.

Teisena rajale läinud Sõnajalgil tuli maja üks latt. Raag midagi juhuse hooleks ei jätnud ja võimsa hüppega Carlos suutis näidata ka head kiirust, tehes ca 3 sekundit kiirema aja kui Klettenberg. Nii riputatigi võidurosett Carlose valjaste külge.

Sõitu kommenteerides ei peljanud sportlane öelda, et läks kindla peale välja. «Teiseks ei tahtnud jääda ja seetõttu pingutasin täna nähtavasti rohkem kui teised,» kommenteeris võitja. Samuti kiitis Raag väga oma hobust. «Loomulikult on Carlos suurepärane hobune ja hetkel heas vormis. Praegu on mul elu parimad hobused, kellega on lihtsalt rõõm sporti teha,» lisas valitsev Eesti meister takistussõidus.

Põhisõidule eelnes ülipõnev U25 klassi 130 cm kõrguse rajaga võistlus. Rajameister oli noortele sportlastele ehitanud „paraja pähkli“. Kui juba kolmveerand sõitjatest oli ära võistelnud, tundus aina tõenäolisem, et ümberhüpped peetakse 4 karistustpunkti saanute vahel.  Kuid viimasena asus starti Annabel Lõuke (RSK KRT) hobusel Texas Des Forets tegi üllatuse, suutes säilitada külma närvi ja läbides ainukesena raja puhtalt. Seega ümberhüppeid ei toimunud.  Selles sõidus vaid kolm paari suutis raja läbida 4 karistuspunktiga ja ülejäänutel oli karistuspuntke rohkemgi. 

Lõuke sõnas kommentaariks, et ei tundud endal startides väga suurt pinget just seetõttu, et konkurentidel polnud eelnevalt hästi läinud. «Üks viga tuli ka sisse,  aga hobune päästis mind ja hüppas väga hästi. Texas on väga tore hobune,  ma arvan, et ta oleks iga ratsaniku unistus,» ütles ratsanik rõõmsalt.

Päeva esimeses pooles peeti veel avatud klassi kahefaasiline 130 cm võistlus, kus tuli võitjaks Katrin Pill (RK Ruila Tall) hobusel Carlotta. 120 cm puhtus-kiirus parkuuri võitsid Kristjan Sinikas (RSK Ruttar) ja Space King. 110 cm  avatud klassis võitsid Maarja Martinson (Tondi RSK) ja Gracio ning noorte hobuste võistlusklassi Catlin Vatsel (RK Ruila Tall) ja Moneypenny.

Laupäevase kõrgeima sõidu võitsid Rein Pill (RK Ruila Tall) ja Sinequamon. 125 cm kõrgusel saavutas esikoha Camille Mahoni (SA Tallinna RK) hobusel Orlymeja. 115 cm olid võidukad Siim Sinijärv (ESHKS) ja Leander ning 105 cm 5-6aastaste hobuste sõidu võitsid Maira Leja ja Lady Bird Lätist. Harrastajatest oli kõrgusel 105 cm parim Kristina Kovalkova (RK EL Awrah ET) hobusel Breeze.

Põnevust pakkus laupäeval kindlasti ka ERL-i Noortekarika 1 etapp. Tegemist on ratsaliidu uue võistkondliku võistlussarjaga takistussõidus, kus peetakse kokku 4 etappi. 

Ruilas peetud I etapil sõideti kaks vooru handicapiga 105/120 cm kõrgusel  rajal. Välja oli tulnud 7 võistkonda ja parimana lõpetas Viljandimaa RSK koosseisus Berit Lehtsaar ja Solei Solei, Marie-Annabel Reiner ja Ernest W, Brita Tuvi ja Hindenburg ning Susan Kaleta ja Aga Flamenco Von Feucht. Teise kohaga lõpetas Tondi RSK võistkond, kuhu kuulusid Marta Juhkami ja Spa, Hanna-Marie Vabaoja ja Raven, Johann Zeiger ja Navarro ning Janika Pirel Jasmin Hirvi ja Straight Flush. Kolmandaks tuli Tartumaa RSK võistkond, kus võistlesid Sophia Luisa Aland ja Canabis B, Deily Aul ja Pardoon, Genely Mänd ja Sparta ning Stella-Ingrid Liinamäe ja Calimero Von Cimely.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles