Heiko Sepp kvalifitseerus Hawaii Ironmanile, Frodeno jäeti üllatuslikult teiseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Sepp Celtmanil.
Heiko Sepp Celtmanil. Foto: Steve Carter

Ironmani valitsev Euroopa ja maailmameister Jan Frodeno tegi hooaja esimese stardi täispikal triatlonil, jäädes Lanzarote Ironmanil ameeriklase Jesse Thomase järel üllatuslikult teiseks.

Saksamaa aasta sportlaseks valitud Frodeno väljus 3,8 km ujumisetapilt esimesena, ent kulutas vahetusalas kolm-neli minutit oma rattakiivri visiiri remontimiseks. Kas just see viivitus maksis Frodenole esikoha, on tagantjärele küsitav, ent kindlasti ei kuulunud sedasorti tehnilised probleemid sakslase esialgsetesse plaanidesse.

30 km enne rattadistantsi lõppu oli vahe liidriga vähenenud siiski juba pooleteisele minutile ja kui jooksuetapi esimestest meetritest saksa diiselmootor täiskäigul sisse lülitati ning Frodeno esimeseks tõusis, tundus juba kõigile, et läinud ta ongi.

Tagantpoolt leidus siiski üks mees, kes suutis Frodeno kinni püüda. 36-aastane ameeriklane Jesse Thomas, kes kerkis täispikal distantsil esile alles möödunudaastase Walesi Ironmani esikohaga, möödus 30. jooksukilomeetril üllatuslikult suurfavoriidist ning peagi enam kui minutiliseks kärisenud edu enam käest ei andnud. Võitjana lõpetanud Thomase lõppajaks märgiti 8:42.33. 

Ajaga 8:44.38 lõpetanud Frodeno eesmärk on kaitsta oktoobrikuus oma Hawaii Ironmani tiitlit. Järgmine täispikk triatlon on sakslasel kavas 17. juulil, kiire rajaga Challange Rothil, kus ta eelduslikult läheb jahtima kaasmaalase Andreas Raelerti nimel püsivat täispika triatloni maailmarekordit 7:41.33. 

Ka eestlastele pakkus Lanzarote Ironman teatavat rahulolu, kui varasemalt ekstreemtriatlonitega tuntust ja vormi kogunud Heiko Sepp tegi ajaga 9:58.52 korraliku võistluse ning kvalifitseerus oma vanuseklassis Hawaii Ironmanile.

Ujumise 618. koha järel rattasõiduga TOP 50 hulka tõusnud Sepp läbis maratonijooksu 3 tunni ja 22 minutiga, mis finišis tagas eestlasele 45., oma vanuseklassis aga kõrge 5. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles