Video: Lorenzo ja Marquez pidasid taas võimsa lahingu, Rossi kurvastas itaallasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yamaha sõitja Jorge Lorenzo tähistab Mugello ringrajal saadud ülinappi MotoGP sarja etapivõitu.
Yamaha sõitja Jorge Lorenzo tähistab Mugello ringrajal saadud ülinappi MotoGP sarja etapivõitu. Foto: SCANPIX

Itaalias Mugello ringrajal peetud MotoGP hooaja kuuenda etapi võitis Jorge Lorenzo Yamahal, pidades sõidu viimaste sentimeetriteni haaravat duelli Hondal kihutava Marc Marqueziga. 

Mehed vahetasid lõpuringil mitu korda kohti ja suurem osa ringist juhtis Marquez, kuid Lorenzo suutis pikal stardi-finišisirgel kaasmaalase tuulest välja tulla ja edestas teda finišijoonel kõigest 0,019 sekundiga. Kolmanda koha sai Andrea Iannone, kes kahele esimesele küll konkurentsi pakkuda ei suutnud, kuid püstitas MotoGP sarja kõigi aegade rekordi. Nimelt mõõdeti tema Ducati tippkiiruseks võidusõidu käigus uskumatud 354,9 km/h.

Parimalt stardikohalt rajale pääsenud Valentino Rossi võidu ootuses oli Mugello raja äärde kogunenud üle 100 000 fänni, kuid paraku oli Rossi sunnitud kaheksanda ringi järel tehnilise rikke tõttu katkestama. MM-sarja üldliider on kuue etapi järel 115 punktiga Lorenzo, Marquezil on 105 ja Rossil kolmandana 78 punkti.

Moto2 klassis võitis Mugello etapi prantslane Johann Zarco, üldliider on britt Sam Lowes. Moto3 klassis jäi Mugellos löömatuks lõuna-aafriklane Brad Binder, kes on kolme järjestikuse etapivõidu toel ka üldtabelis esikohal.

Valentino Rossi päev lõppes kodupubliku ees nukra katkestamisega. FOTO: Scanpix
Valentino Rossi päev lõppes kodupubliku ees nukra katkestamisega. FOTO: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles