Lindpere abi, füüsiline üleolek ja nüüd ka karikavõit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora mängijad laupäeval karikavõitu tähistamas. Karikas on meeskonna kapteni Gert Kamsi valduses.
FC Flora mängijad laupäeval karikavõitu tähistamas. Karikas on meeskonna kapteni Gert Kamsi valduses. Foto: Liis Treimann

Tänavuse jalgpallihooaja eel eeldati, et mullune meister FC Flora saab mullusest tiitlivõidust veelgi indu juurde ning tänavu neile koduses liigas vastast ei ole. Siiski on nad pärast hooaja esimest kolmandikku meistrivõistlustel alles neljandal kohal – Nõmme Kaljule ja FC Levadiale kaotatakse üheksa ja FC Infonetile 8 punktiga. Lõppenud nädalavahetusel ei olnud võimalik vastastega vahet vähendada, kuid see-eest oli võimalik pea kohale tõsta Eesti karikas, ning sellega saadi hakkama. Tulevikku vaadates loodetakse just sellest võidust abi ka meistrivõistluste esikolmiku püüdmisel.

Laupäevane karikafinaal kulges Florale tänavusest hooajast juba tuttava stsenaariumi kohaselt. Sillamäe Kalevi vastu hoidsid florakad küll rohkem palli, kuid mänguvahendi vastaste väravasse toimetamine osutus 90 minutiga keeruliseks ülesandeks. 0:0 lõppenud normaalaja järel lisaajal vormistas Flora enda trumbi ehk mängijate suurepräase füüsilise valmsioleku ka resultaadiks ning lõpuks võeti finaalis Sillamäe klubi üle 3:0 võit. «Mänguliselt oleme läinud paremaks. Probleeme on meil olnud viimase kolmandiku peal, kus me ei suuda võimalusi ära realiseerida. Meile sobiks väga hästi, kui kõik mängud oleksid 120 minutit pikad, siis võib olla isegi juhiksime ka liigat. Füüsiliselt on meeskond väga tugev,» tõdes finaali avavärava löönud Rauno Sappinen mängujärgselt. Ülejäänud kaks tabamust kirjutati Maksim Gussevi ja Sakari Ilmari Tukiaineni arvele. Flora valduses on praegu seega koduse jalgpalli kõik kolm tähtsamat autasu: Eesti meistritiitel, Eesti karikas ning Superkarikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles