Super: Liina Laasma täitis Rio olümpianormi ja uuendas ka Eesti rekordit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laasma.
Liina Laasma. Foto: Mihkel Maripuu

Odaviskaja Liina Laasma viskas Marokos Rabatis peetaval Teemantliiga etapil neljandal katsel 62.41 ja täitis sellega Rio olümpiamängude normi, mis on 62 meetrit. Viiendal katsel saatis Laasma oda 63.65 peale ja uuendas sellega ka enda nimel olnud Eesti rekordit.

Ühtlasi andis see tulemus Laasmale teise koha, võitis 64.76-ga lätlanna Madara Palameika. Hooaja teise võistluse teinud Laasma liikus täna seejuures aina tõusvas joones. Avakatsel sai ta kirja 56.71, teisel 58.70, kolmandal juba 60.79 ja neljandal olümpianormi ületamist tähistanud 62.41. Viiendal katsel sündis ka uus Eesti rekord 63.65, viimasel kuuendal katsel Laasma enam tulemust kirja ei saanud.

Senine Eesti rekord 63.17, mis kuulus samuti Laasmale, sündis kaks aastat tagasi. Kolmanda koha sai Rabatis Palameika ja Laasma järel australlanna Kathryn Mitchell tulemusega 60.68.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles