Treener rekordi visanud õpilasest: Liina Laasma leidis Liina Laasma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Liina Laasma oma Eesti rekordi lähedase tulemuse suudab visata, sõidab ta Rio olümpiale.
Kui Liina Laasma oma Eesti rekordi lähedase tulemuse suudab visata, sõidab ta Rio olümpiale. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

KERGEJÕUSTIK. Elukogenud treener Toomas Merila nimetab oma odaviskajast õpilast Liina Laasmat erakordselt vapraks inimeseks, kes on kõikide probleemide kiuste suutnud säilitada tahtmise tippspordis kuhugi jõuda. Eile püstitas ta ühe järjekordse verstapostina Marokos peetud Teemantliiga etapil Eesti rekordi 63.65 ning kindlustas endale ka pileti Rio olümpiale. Võistluses andis see 2. koha, maailma hooaja edetabelis tähendab see 6. positsiooni. 

«Ideaalne see vise polnud, lõpus olid tal probleemid… Ideaalse viske korral peaks oda lendama palju kaugemale,» sõnas kohe pärast võistlust Laasmaga rääkinud treener. «Aga seda võib küll ütelda, et lõpuks tehti tema jaoks ka õnnevärav lahti. Suur staadion lõi ilmselt emotsiooni üles. Ütleksin nii, et Liina Laasma leidis Liina Laasma üles.»

Saatus on tõepoolest 24-aastase Laasma teele seadnud suuri tõkkeid. Rekordid ja pikad odakaared on vaheldunud ränkade vigastuste ja pikkade raviperioodidega. Näiteks mullune hooaeg jäi tal sama hästi kui vahele, alles hilissügisel viskas ta oma hooaja parima 58.70. Enne tänast oli tema nimel olev Eesti rekord 2014. aasta märtsis visatud 63.17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles