Võrkpalli rahvusnaiskond alistas Rootsi ja võitis EM-valiksarjas alagrupi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallinaiskond.
Eesti võrkpallinaiskond. Foto: Liis Treimann

VÕRKPALL. Eesti naiste rahvuskoondis sai kodusel Euroopa meistrivõistluste valikturniiril kirja täisedu kolm võitu ning pääses alagrupist edasi järgmisse ringi. Otsustavas kohtumises Rootsiga jäädi 0:2 kaotusseisu (esimene geim 16:25, teine 17:25) ja asi tundus üsna lootusetu, ent siis tuli mängu pööre ja Audentese spordihoonesse kogunenud täissaal sai korraliku elamuse.

Kolmandast geimist alates õnnestusid asjad eriti hästi nii 18-aastasel Kertu Laagil kui temporündajatel Liis Kullerkannul ja Eliisa Peidil, kes asendas Eliise Hollast ja kolmas geim võideti 25:16 ning neljas 25:17. Läbi mängu vedas naiskonda Polina Bratuhhina-Pitou.

Kaks geimivõitu tähendas ühtlasi, et Eesti sai edasi. Viies geim oli ülimalt tasavägine, lõpuks said eestlannad selles 18:16 võidu. Rootsi langes seejuures välja, sest jäi punktide võrdluses alla Montenegrole, kes pääses kahe grupi peale parima teise koha saajana edasi.

Peatreener Marko Mett tõdes, et muudatuse tõi kohtumisse just Laak, kes asendas juba avageimis 205 cm pikkust Anna Kajalinat, kelle koostöö sidemängija Julija Mõnnakmäega ei klappinud. Lisaks on Kajalina pikast ja edukast klubihooajast (ta tuli Prantsusmaa meistriks ja kandis põhirolli – M.G.) väsinud ja katki. «Ta on ikka läbi omadega. Ja kuna ta on teinud väga vähe trenne meiega, siis koostöö ei suju,» sõnas Mett.

«Aga Kertu sekkus suurepäraselt ja suuresti tänu temale see pööre tuli. Lisaks tegid nurgaründaja Bratuhhina-Pitou ning ka tempos Liis Kullerkann väga hea esituse,» lisas Mett. Laak ja Bratuhhina-Pitou tõid kumbki 17 punkti, Kullerkann 15.

Kullerkann sõnas, et tundis end vaatamata 0:2 kaotusseisule väljakul kindlalt. «Kõik said aru, et igaüks peab oma esitust parandama ja mängijad said sellega ka hakkama. See koondis on tugevaim, kus mina olen osalenud, koosseis on väga korralik,» sõnas Kullerkann.

Temporündaja sõnul oli Eesti plaan just serviga rikkuda kaksikõdede Alexandra ja Rebecka Lazici mäng, kellest üks mängib Prantsusmaa ja teine Itaalia kõrgliigas. «Ühel hetkel saime sellega ka hakkama, oli näha, et nad vajusid näost ikka ära. Sellega olime arvestanud, et diagonaalründaja (vaid 16-aastane Isabelle Haak – M.G.) toob oma punktid ikka ära,» lisas Kullerkann. Uskumatult heade eeldustega ligi kahemeetrine Haak tõi Eesti vastu 32 punkti (+22).

Eesti koondise üks kogenumaid Anu Ennok tõdes, et tulevikule mõeldes on parandamisruumi küllaga. «Kertu oli väga tubli, Rootsi polnud temaga väga arvestanud. Edasisele mõeldes, siis koostööd saab kõvasti parandada, hea, et saame suve lõpus taas kokku tulla ja järgmisteks mängudeks valmistuda,» sõnas Ennok. 

Järgmises ringis on vastased juba teisest puust (Luksemburgist ja Taanist sai Eesti oma grupis jagu kindlalt 3:0 – M.G.): Poola, Soome ja Ungari. Mängud toimuvad septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles