Galerii: Barcelona seljatas Hispaania karikafinaalis lisaajal Sevilla

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania jalgpallikarika ehk Copa del Rey võitis tänavu ka Hispaania meistriks tulnud Barcelona, alistades Madridis Vicente Calderoni staadionil peetud finaalis lisaajal 2:0 värske Euroopa liiga võitja Sevilla.

Barcelona jäi juba 35. minutil vähemusse, kui Javier Mascherano tõmbas maha väravavahiga silmitsi mineva Kevin Gameiro ja nägi punast kaarti. Teise poolaja alguses kaotas Barcelona lisaks vähemuses mängimisele ka Luis Suarezi, kui ründaja vigastas reielihast ning pidi platsilt lahkuma. Normaalaja lõpus saatis kohtunik Carlos del Cerro Grande tagatipuks suupruukimise eest Barcelona varumeeste pingilt minema väravavahtide treeneri Jose Ramon de la Fuente.

Kohtumise normaalaja teisel lisaminutil tabas ebaõnn aga ka Sevillat, kui Ever Banega niitis maha Neymari ja del Cerro Grande näitas talle punast kaarti. Lisaaega alustati seega juba kümnekesi kümne vastu ning Barcelonal kulus skoori avamiseks seitse minutit, kui Jordi Alba saatis Lionel Messi pika söödu esimese puutega Sergio Rico selja taha. 

Lisaaja teisel poolajal tehti mängus ka harvanähtav paus, kui reielihaste krampidega hädas olnud kohtunik del Cerro Grande vajas massaaži, kuid suutis siiski jätkata. Sevilla lõpetas mängu koguni üheksakesi, sest lisaaja üleminutitel sai Daniel Carrico esmalt vea eest ühe ja seejärel suupruukimise eest kohe ka teise kollase ehk kokku punase kaardi. Minut hiljem vormistas Neymar taas Messi suurepärasest eeltööst lõplikult Barcelona 2:0 võidu.

Barcelona krooniti seega rekordilist 28. korda karikavõitjaks, finaalis mängiti seejuures 38. korda. Sevilla jõudis Hispaania karikafinaali kaheksandat korda, olles varasemast seitsmest finaalist võitnud viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles