Torm enne vaikust: Kalju ja Levadia jagavad esikohta, Infonet luurab kannul

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia - Nõmme Kalju. Ilja Antonov (esiplaanil) on saatnud lendu Damiano Quintieri.
Levadia - Nõmme Kalju. Ilja Antonov (esiplaanil) on saatnud lendu Damiano Quintieri. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistriliigas peetakse viimane voor enne koondisemängudest tingitud pausi. Vooru tippmäng on kahtlemata teisipäeva õhtul Hiiu staadionil toimuv liidrite Nõmme Kalju ja Levadia vastasseis. Tartu Tammeka võõrustab Infoneti meeskonda, värskel karikavõitjal FC Floral on Narvas järjekordselt selg vastu seina, Linnameeskondades duellis lähevad vastamisi Pärnu ja Paide ning Virumaa duellis sõidab Sillamäe Kalev küll Rakvere Tarvale.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – FC Infonet

Esmaspäeval 23. mail kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Tammeka näppas eelmises voorus taas Flora käest viigipunkti ja püsib liigatabelis kindlalt viiendal kohal. Infonet on olnud seni tartlaste jaoks löömatu meeskond, sest 13 omavahelisest liigamängust on kaheksa lõppenud pealinlaste võiduga ja viis viigiga. Tänavu kohtuti esmakordselt hooaja alguses ning Infonet sai kodus väga kindla 4:0 võidu.

Infoneti õuele saabus suur rõõm laupäeval ja seda ilma, et meeskond oleks pidanud ise platsile jooksmagi. Sillamäe kaotus karikafinaalis tähendas, et pool aastat kestnud ootuse järel pääseb Euroopa liigasse mängima just mulluse liigahooaja neljas meeskond ehk Infonet, kelle jaoks on ühtlasi tegu klubi ajaloo esimese korraga, kui eurosarjas vastastelt mõõtu võetakse.

Koduliigas viimased neli mängu ühtejutti võitnud Infonet alistas viimati kodus 2:1 Narva Transi, ehkki pidi pärast Ofosu Appiahi punast kaarti tegutsema viimasel paarikümnel minutil kümnekesi. Liigatabelis ollakse aga kohe liidrite Kalju ja Levadia kannul ning kui viimased peaksid teisipäeva õhtul omavahel viigi tegema, on Infonetil võimalus isegi tabelijuhiks kerkida. Sarnaselt Appiahile ei saa Tammeka poolel omavahelises mängus kaartide tõttu kaasa lüüa kaitsja Kevin Anderson.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Hooaja esimeses kohtumises kaotasime suurelt Infonetile, kodus enam sellist asja juhtuda ei tohi. Oleme hästi valmis ja teeme endast kõik, et siit mängust punkte saada.»

Tammeka äärekaitsja Andre Paju: «Laupäeval sai Infonet Floralt kingituseks pääsme Euroopa liigasse, mistõttu tulevad nad Tartusse positiivsel toonil. Tammeka ülesanne on nende tuju natukene rikkuda ehk Infonetilt punkte röövida. Selleks tuleb kogu tiimil endast kõik väljakule jätta ja Tamme staadionile kogunenud publikule ilusat jalgpalli näidata.»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Meid ootab väga tõsine ja ambitsioonikas vastane, kes mängib väga distsiplineeritult kaitses ning teravalt rünnakul. Meie ülesandeks on tuua Tartust kolm punkti ning minna hea tujuga pausile.»

Infoneti väravavaht Matvei Igonen: «Tammeka alustas hooaega väga hästi ning sealjuures kogus ka küllaltki suure arvu punkte. Arusaadav, et väljakule tulevad nad võidumõtetega. Tartus ootab meid ees mäng naturaalsel murul. Nende väljakul on mängud alati olnud väga pingelised. Meil on päris hea hoog sees, seega loodan, et saame oma võiduseeriat jätkata. Meie jaoks on võiduga jätkamine väga tähtis!»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – FC Flora

Teisipäeval 24. mail kell 18.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Flora krooniti laupäeval karikavõitjaks, kuid võidu vormistamiseks kulus 120 minutit ja niigi tiheda graafiku juures see tiitlikaitsja elu ei hõlbustanud. Trans suudeti sel hooajal esimeses omavahelises mängus küll 3:0 alistada, kuid skoor ei peegeldanud mängupildi võrdsust ning näiteks mullu suutis Trans Florat mitmel korral üllatada.

Liigatabelis on Flora pärast eelmises voorus Tammekaga tehtud väravateta viiki liidritest Kaljust ja Levadiast üheksa ning Infonetist kaheksa punkti kaugusel. Väga suurt puhkust ei paku neile ka koondisemängud, sest arvestatav hulk Flora tuumikust on kutsutud A-koondisesse. Seega tuleb enne liigapausi Transi vastu võtta kindlasti kolm punkti, mis aitaksid minimaalselt liidrite kannul püsida, sobivate tulemuste korral neile aga ehk isegi lähemale jõuda.

Viimati kodus Nõmme Kaljult viigipunkti välja võidelnud, ent seejärel võõrsil 1:2 Infonetile kaotanud ja tabelis seitsmendal kohal oleva Transi poolel ei saa kaartide tõttu kaasa teha ründaja Rizvan Umarov, Floral sel põhjusel puudujaid pole.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Me jätkame oma tööd ja usume, et edu leiab meid. Kodumänguga kaasnevad alati erinõuded fännide ees. Flora on väga tõsine vastane ning me kõik saame sellest aru.»

Transi poolkaitsja Artjom Škinjov: «Premium liigas suudab iga meeskond üllatada, eriti Flora. Kuigi hetkel ei ole nad tabeliliidrid, on Flora ikkagi mitmekordne liigavõitja. Nagu ikka, valmistume mänguks ette väga tõsiselt ning anname endast kõik, et kodumurul võita.»

Kalju ja Levadia esimene omavaheline mäng lõppes viigiga. FOTO:
Kalju ja Levadia esimene omavaheline mäng lõppes viigiga. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Nõmme Kalju – FC Levadia

Teisipäeval 24. mail kell 20.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Mängu näitab otsepildis ERRi spordiportaal.

Tabeli kahte esimest meeskonda lahutab omavahelise kohtumise eel vaid väravate vahe, mis on Kalju kuue võrra parem. Mõlemad on liikunud samas tempos, ent kolmandal kohal hingab kuklasse Infonet, kes võib Kalju ja Levadia viigi korral ise liidriks kerkida. Tänavuses esimeses omavahelises vastasseisus lepiti 1:1 viiki.

Kalju loovutas KTMi reegli tõttu kurioossel moel kümnekesi platsile jäänuna kümmekond päeva tagasi Narvas punkte, kuid pühkis viigikibeduse meelest 3:0 võiduga Pärnu Linnameeskonna üle. Valusal moel kaotati aga samas kohtumises mitmeks nädalaks põhiründaja Ats Purje, kes tegi taas viga põlvele. Kui liigamängudes leidub Purjele asendajaid, siis Kalju jaoks on kindlasti ülitähtis, et ründaja terveneks suvel peetavateks euromängudeks.

Levadia sai kümne päeva eest Infonetile alla vandudes hooaja esimese kaotuse, kuid reageeris sellele samuti stiilselt, mängides võõrsil kindlalt 4:0 üle tabeli viimasel real oleva Rakvere Tarva. Samas kohtumises naasis pärast vigastuspausi väljakule ka Levadia üks liider Siim Luts ja just tema oli see, kes esimeses omavahelises mängus Kaljut iluväravaga kostitas.

Kalju väravavahtide treener Jüris Sahkur: «Hiiul kohtuvad kaks liidrit, kes eelmises omavahelises mängus mängisid viiki. Õnnele me lootma ei jää ja lähme kindla peale kolme puntki koju jätma. Vaatamata tööpäevale ootame mängule palju häälekaid pealtvaatajaid! Edu vastastele ja kohtunikele!»

Kalju ründaja Tarmo Neemelo: «Liidrite mäng, oleme 100% mängule keskendunud. Hiiul oleme me kõik mängud võitnud ning tahame seda jada jätkata. Ootan palju rahvast staadionile – kui värava löön, hüppan publiku sekka!»

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Valmistume liidrite mänguks Nõmme Kaljuga väga tõsiselt. Tahame enne puhkusele minekut oma positsiooni parandada ning oleme tähtsa mängu eel löögivalmis. Hiiu kunstmurul on alati raske mängida, see annab Kaljule koduväljakueelise. Nagu alati soovime võita ja läheme kolme punkti järele. Kutsume kõiki FC Levadia poolehoidjaid meile Hiiule kaasa elama!»

Levadia vasakkaitsja Andreas Raudsepp: «Selge see, et peame võitma nagu ikka. Kohtuvad tabeli liidrid ja mäng kujuneb väga võitluslikuks. Usume, et oleme parem võistkond ja üritame seda ka väljakul näidata.»

Pärnu Linnameeskond – Paide Linnameeskond

Teisipäeval 24. mail kell 19.00 Pärnus Raeküla staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Pärnu Linnameeskonna nukker seeria jätkus nädala eest Kalju vastu, kellele vannuti võõrsil alla 0:3. Võidu- ja punktirõõmu sai pärnakad endiselt viimati maitsta avavoorus ehk 78 päeva tagasi, lisaks on viimase 973 mänguminuti (pisut enam kui 16 tunni) jooksul löödud vaid üks värav. Paidelt saadi hooaja viiendas voorus 0:4 kaotus, kui Rauno Tutki eemaldamise järel tuli mängida terve teine poolaeg ühemehelises vähemuses.

Paide on seevastu pärast tagasihoidlikku hooaja algust kerkinud kuuendale kohale ja jahib Tammeka skalpi. Võidu ja Tammeka kaotuse korral on järvamaalastel võimalik juba käesoleva vooruga tartlastega samale pulgale tõusta – tõsi, Paide on ka konkurentidest mängu rohkem pidanud. Viimati lepiti Sillamäega võõrsil 0:0 viiki ja kindlasti oli Paide jaoks tegu kerge pettumusega, sest vastased mängisid juba alates 30. minutist vähemuses.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paidel tuleb sõita külla Pärnule, kes on näidanud hambaid kõigile vastastele. Teame, et omavahelised mängud on väga otsustavad ja meeskond peab tegema koos väga tugeva pingutuse.»

Paide keskkaitsja Joosep Juha: «Viimane mäng enne pikemat puhkust Premium liigas. Et sellest mängust kolm punkti saada, peame andma endast terve kohtumise jooksul 100% ning mängima meeskondlikult. Kindlasti tuleb põnev lahing ja ootame platsi äärde palju kaasaelajaid, kellele kõva emotsioon anda!»

Rakvere Tarvas – Sillamäe Kalev

Teisipäeval 24. mail kell 19.00 Rakvere linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Rakvere Tarvas on ikka võiduta ja eelmises voorus vannuti 0:4 alla Levadiale, ent kohtumine Sillamäega tuleb neile sobival ajal. Kalev heitles laupäeval karikafinaalis Floraga nagu võrdne võrdsega, kuid pidi 120-minutilise mängu järel lõpuks siiski vastase paremust tunnistama. Äärmiselt lühikese pingiga meeskonnale oli poole tunni võrra pikemaks veninud mänguaeg kindlasti lisakoormaks, samuti võib emotsionaalselt valusalt mõjuda teadmine, et kaotus tähendas ka eurounistuste lõppemist.

Eelmises liigavoorus leppis Sillamäe kodus Paidega 0:0 viiki ning jäi mänguks Tarvaga ilma ka poolkaitsjast Kassim Aidarast, kes oskas noppida juba esimese pooltunniga kaks kollast kaarti ja saadeti platsilt minema. Tabelis on Sillamäe päralt endiselt pettumustvalmistav kaheksas koht, kuraditosinast mängust on seni suudetud võita vaid kaks. Neist kahest võidust üks tuli täpselt kuu aega tagasi just Tarva vastu, kes alistati kodus 1:0.

Tarva peatreener Valeri Bondarenko: «Lootust me kaotanud pole ja püüame parimat. Šansid mängib meile kätte meeskondlikult hea sooritus. Nagu ikka, siis tuleb meil vältida ka individuaalseid eksimusi.»

Tarva poolkaitsja Madis Reimal: «Teame, et Kalevil on jalges laupäevane karikamäng, mis võib anda meile väikse eelise, kuid üksnes sellele me loota ei saa. Sillamäe näol on tegemist väga tugeva võistkonnaga ning kindlasti tuleb teisipäeval raske ja võitluslik mäng. Selleks, et tulemus oleks meie jaoks positiivne, peame mängima enesekindlalt ning distsiplineeritult.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Oma poolt ütlen, et selles mängus palju sõltub sellest, kuidas me saame taastume pärast karikafinaali. Kui saame heas füüsilises vormis läheneda mängule, siis olen kindel, et saame näidata head mängu. Vastast allahinnata ei saa, kuna voorult voorule näitavad nad paremat mängu ja lihtsameelne suhtumine võib halvasti mõjuda tulemusele.»

Sillamäe kaitsja Deniss Tjapkin: «Kavatseme parandada oma tabeliseisu ning sõidame Rakveresse eemärgiga kolme punkti juurde saada. Emotsioonid pärast finaali on värsked, aga proovime neid kontrolli all hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles