99% kindel: Eesti saadab Riosse ühe judoka

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Minaškin tänavusel EMil, mis lõppetas talle pronksmedali võitmisega.
Grigori Minaškin tänavusel EMil, mis lõppetas talle pronksmedali võitmisega. Foto: SCANPIX

JUDO. 30. mail avaldatakse judos nimekiri sportlastest, kes pääsevad augustis starti Rio de Janeiro olümpiamängudel. Enne seda toimub selle nädala lõpus Mehhikos Guadalajaras veel Masters-turniir, kuid olümpiale pääsevate sportlaste osas ei muuda see enam midagi. Nii võib Eesti Judoliit praegu tõdeda, et 99-protsendilise tõenäosusega pääseb olümpiale Grigori Minaškin ja Juhan Mettis sinna ei saa. 

Masters-turniiril pääseb igas kaalukategoorias maailma edetabeli põhjal starti vaid 16 sportlast. Kõikides kaalukategooriates loobusid mitmed endale OM-pileti juba taganud ässad Mehhikosse sõitmisest, kuid võistluskutseid jagades eestlaste nimedeni siiski lõpuks ei jõutud. Minaškin on –100 kg kaalukategoorias edetabeli 35. ja Mettis +100 kg seas 36. mees. Nimetatutest esimeses kaalukategoorias pääses viimasena Guadalajarasse võistlema edetabeli 27. (Jorge Fonseca) ning teises 31. mees (Andrei Volkov).

Seega ei pääsenud Masters-turniirile ka Minaškini Rio-pääset ohustanud usbekk Soyib Kurbonov (–100 kg edetabeli 31. mees). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles