Itaalia velotuuri liider on oma kohast üllatunud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Kruijswijk
Steven Kruijswijk Foto: GodingImages/PA Images/Scanpix

Itaalia velotuuri üldliider Steven Kruijswijk (Lotto) on üllatunud, et on pärast 15 sõidetud etappi tuuri juhtimas.

Kruijswijki edu lähima jälitaja Esteban Chavesi (Orica Greenedge) ees on 2.12, Vincenzo Nibali (Astana) jääb temast maha 2.51-ga.  «Minu jaoks on minu liidripositsioon üllatus. Muidugi ma tahtsin üldarvestuses kõrgetele kohtadele sõita, kuid juhtida tuuri pärast 15 etappi on minule ootamatu,» rääkis hollandlasest rattur Cyclingnewsile.

Eelmisel aastal Giro seitsmendana lõpetanud Kruijswijk tunneb, et jõudu tal jagub. «Ma panustasin eelmisel aastal rohkem Girosse, kui mu koht seda näitas. Enne tänavust tuuri plaanisin sõita esiviisikusse, sest nägin eelmisest aastast, et suudan selliste meestega nagu Landa, Aru ja Contador võistelda.»

Oma suurimaks konkurendiks peab hollandlane teisel positsiooni olevat Chavest. «Ta on kõige ohtlikum sõitja, keda pean jälgima. Ta jättis mulle laupäeval väga hea mulje.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles