Kangert on Girol Astana hierarhias tavalisest madalamal

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangerti sõnul peaks Giro d'Italial enesetunde osas hullemad päevad möödas olema, aga ilmselt jääb tema roll ka viimase nädalal väliselt üsna märkamatuks.
Tanel Kangerti sõnul peaks Giro d'Italial enesetunde osas hullemad päevad möödas olema, aga ilmselt jääb tema roll ka viimase nädalal väliselt üsna märkamatuks. Foto: Jaanus Lensment

Jalgratturitel Tanel Kangertil ja Rein Taaramäel pole Giro d’Italia kulgenud päris nii hästi, kui enne aasta esimest suurtuuri loodeti. Kumbki pole eriti palju pildile pääsenud, aga pühapäevane eraldistart andis vähemalt aimu, et kõige hullemas seisus eestlased pole. Ent Giro viimase nädala eel ei tasu meestele erilisi lootusi panna, seda tunnistab ka Kangert ise.

Kokkuvõttes on Astana proff 22. kohal, kaotust mõnevõrra üllatuslikult tuuri juhtivale hollandlasele Steven Kruijswijkile on kogunenud üle poole tunni. Võrdluseks, mullu 13. positsioonil lõpetades jäi Kangert esikoha noppinud Alberto Contadorile alla 28 minutiga.

Kaotus näitab ilmekalt Kangerti seisu: tohutuid ärakukkumisi pole, aga sisuliselt igal mägietapil kaotab ta parimatele mitu minutit lisaks. Varasematel suurtuuridel on Kangert mägedes tihti olnud Astana liidri Vincenzo Nibali (või Fabio Aru) viimane või vähemalt eelviimane abiline ja seega on ta tõeliste ässadega enam-vähem samas pundis finišisse jõudnud. Nüüd teeb Kangert oma töö varem ära ja laseb siis tempot teha taanlasel Jakob Fuglsangil ja eelkõige itaallasel Michele Scarponil.

Kokkuvõttes on Astana proff 22. kohal, kaotust mõnevõrra üllatuslikult tuuri juhtivale hollandlasele Steven Kruijswijkile on kogunenud üle poole tunni. Võrdluseks, mullu 13. positsioonil lõpetades jäi Kangert esikoha noppinud Alberto Contadorile alla 28 minutiga.

Kaotus näitab ilmekalt Kangerti seisu: suuri ärakukkumisi pole, aga pea igal mägietapil kaotab ta parimatele mitu lisaminutit. Varasematel suurtuuridel on Kangert mägedes tihti olnud Astana liidri Vincenzo Nibali (või Fabio Aru) viimane või vähemalt eelviimane abiline, seega on ta tõeliste ässadega enam-vähem samas pundis finišisse jõudnud. Nüüd teeb Kangert oma töö varem ära ja laseb siis tempot teha taanlasel Jakob Fuglsangil ja eelkõige itaallasel Michele Scarponil.

«Arvan, et rollid jäävad ka viimasel nädalal samasuguseks, nagu on Girol välja kujunenud. Ei ole mingit põhjust panna Scarponit minust varem tööd rügama. Kui ta on minust praegu tugevam, mida ta tõusudel ilmselgelt on, siis suudab ta ka kõrgmägedes kauem vastu pidada,» selgitas Kangert eilsel puhkepäeval Astana praegust hierarhiat. Eestlase langust pole mõtet siiski üle dramatiseerida, sest pigem on Scarponi väga tugev, mitte Kangert liiga nõrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles