Valitsejate varjus tõusevad noored staarid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada koondise kapten Corey Perry triumfeerimas MMi võitjakarikaga.
Kanada koondise kapten Corey Perry triumfeerimas MMi võitjakarikaga. Foto: SCANPIX

Jäähokit on ikka nimetatud Kanada mänguks, pühapäeva hilisõhtul Moskvas lõppenud MM tõestas seda taas. Kanada alistas finaalis 2:0 Soome ning krooniti juba 26. korda maailmameistriteks. Kanadalaste triumfi kõrval tõstsid lõppenud MMil pead mitmed noored mängumehed, kellel on ainest tõusta tulevikus ala suurkujude sekka.

Finaal kujunes põhjaameeriklaste jõudemonstratsiooniks, kui soomlastel ei lastudki terve kohtumise jooksul oma mängu käima saada. Alagrupis Soomele 0:4 alla jäänud kanadalased survestasid vastaseid juba nende enda poolel ning mõningase üllatusena suudeti riskantset survet hoida terve matši. Soomlastel tekkiski kogu 60 minuti peale vaid paar reaalset võimalust skoori teha.

«Me ei lasknud neil hoogu üles võtta ja ei andnudki reaalseid võimalusi. Kui midagi lipsaski läbi, siis oli Cam Talbot väravas imeline,» tõdes finaalis avavärava visanud Connor McDavid AP-le. Jäähokiliiga NHLi mulluse drafti esimese valiku jaoks oli see MMil alles esimeseks tabamuseks, kuid meeskonna hüvanguks rügades oli ta turniiril kirja saanud selleks ajaks juba kaheksa resultatiivset söötu. 19-aastasest kanadalasest sai ühtlasi kõige noorem mängija, kes suutnud võita nii täiskasvanute, U20 kui ka U18 MM-tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles