Venemaa spordiminister: Vene koondise keelamine OMilt viib ajas mitukümmend aastat tagasi (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Venemaa spordiminister Vitali Mutko rääkis oma riigi sportlaste keelustamisest Rio olümpiamängudel ja leidis, et see viiks olukorra ajas mitukümmend aastat tagasi.

Venemaa sportlased on sattunud mitmete dopinguskandaalide keskele ja praegusel hetkel on nende saatus lahtine - pole kindel, kas neid lubatakse augustis Rio olümpiamängudele või mitte. Mutko kommenteeris olukorda ning väitis, et kui Venemaa koondis jäetakse OMilt eemale, minnakse tagasi 1980. aastatesse, kus erinevad riigid boikoteerisid mänge poliitilistel põhjustel.

«Kui tervel koondisel keelatakse olümpiamängudel osalemast, siis viib see kogu olukorra tagasi aega, mil mänge boikoteeriti. Tahan rõhutada, et meie riik pole kunagi dopingutarvitamist toetanud,» andis spordiminister mõista, et kuigi dopingutarvitajad on patustamises süüdi, ei tohiks selle eest karistada tervet koondist.

Rio OM toimub 5.-21. august.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles