Tartu rattaralli võitis soomlane Mihkel Räime ees

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
35. Tartu rattaralli
35. Tartu rattaralli Foto: Ekraanitõmmis

35. Tartu rattaralli põhidistantsi ehk 135 km pikkuse võistluse võitis Soome rattur Matti Manninen, kes edestas lõpuheitluses napilt eestlast Mihkel Räime.

Võitja sai kirja aja 3:00.46. Teise eestlasena jõudis poodiumile Silver Mäoma, kes kaotas võitjale nelja sekundiga. Esikümnesse mahtusid eestlastest veel Karl-Patrick Lauk (4.), Greg Hallop (7.), Norman Vahtra (8.) ning Janar Juss (10.).

Naistest võitis kolmandat aastast järjest rattaralli Liisa Ehrberg.

Mäoma rääkis pärast võistlust pressikonverentsil, et on ise oma sõiduga rahul. «Koht oli ründamiseks välja valitud ning see õnnestus. Väga raske sõit oli. Kogu aeg tulin põhjagaasiga. Otepää kandis tulid meile välismaalased järele ja lõpus oli kahjuks soomlane kiirem.»

Räim leidis, et soomlase võidus pole midagi hullu, sest ta on peaaegu nagu eestlane. «Alati sooviks võita. Sakslased olid täna kummalised mehed. Üritasid võistlusest profisõitu teha, aga Tartu rattaralli ei ole see koht. Proovisime eestlastega sakslaste elu võimalikult raskeks teha,» avaldas Räim.

«Teadsin, et tagumistel on raskem jalg. Samuti teadsin, et Matti on finišis kiire ning temast oli vaja lahti saada. Matti on nagu pooleestlane, saab eesti keelest aru küll.» 

Naiste võitja Ehrberg tõdes, et tegu oli kõige raskema Tartu rattaralliga. «Tahtsin peapundis ära püsida. Vaevu sain sellega hakkama, kuid tegu oli minu jaoks kõige raskema rattaralliga. Kannatasin terve tee, pärast Otepääd hakkas natukene kergem. Starti tulles soovisin ikka võita.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles