Kangert oli pikalt juhtgrupis, aga Astanal taas halb päev

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) ja Vincenzo Nibali tänasel etapil.
Tanel Kangert (vasakul) ja Vincenzo Nibali tänasel etapil. Foto: Matteo Bazzi/AP

Jalgratturite aasta esimese suurtuuri Giro d'Italia 16. etapi võitis hispaanlane Alejandro Valverde (Movistar), kes edestas finišiheitluses tuuri üldliidrit hollandlast Steven Kruijswijki (LottoNL-Jumbo).

Kolmandana lõpetas Rein Taaramäe (Katjuša) meeskonnakaaslane Ilnur Zakarin, kes kaotas Valverdele kaheksa sekundiga. Taaramäe sai 13. koha, jäädes võitjast maha 3.20.

132 km pikkust ja kahte teise kategooria raskusastmega tõusu sisaldanud etappi läks kõige bravuurikamalt sõitma Tanel Kangerti tööandja Astana, kes saatis eestlase jooksikute gruppi, mis hiljem täienes ka Astana liidri Vincenzo Nibali ja teiste favoriitidega.

Kangert jäi esimestest maha eelviimase tõusu alguses ja selle lõpus hakkas raske ka mitmel korral äraminekut üritanud Nibalil. Lõpuks jõudis eelnevate etappidega korralikult aega kaotanud itaallane üle finišijoone 11. kohal, kaotades Valverdele 1.47. Kangert sai kirja 28. koha ja jäi Valverdele alla ligi kümne minutiga.

Kokkuvõttes langes Nibali neljandaks ja jääb Kruijswijkile alla juba ligi viie minutiga. Kangert on 23. (+40.49) ja Taaramäe 36. (+1:12.15).

Foto: Pm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles