Kanter otsib võistlusi ja lisameetreid

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Tairo Lutter

Kettaheitja Gerd Kanter sai pühapäeval hooaja alustuseks napilt jagu vaid 60 meetri joonest, aga paanikaks tema sõnul põhjust pole. Tervis on enam-vähem korras ja kui Kanter lähiajal sobiva võistluse leiaks, võiks alistuda juba 64 meetri piir. Pealegi on Rio olümpiani aega lausa kaks ja pool kuud.

2008. aasta olümpiavõitja mullune aasta läks nn sportlase songa nahka, mis segas teda vähemal või rohkemal määral kogu aeg. Huvitaval kombel olid eestlase hooaja avastartide kettakaared sisuliselt identsed: 2015. aastal sai Kanter Šanghais kirja 60.71, nüüd Rabatis 60.70.

 «Kuulsin ise ka alles täna (eile – A.K.), et erinevus oli ainult üks sentimeeter. Aga siis oli tegemist vigastusega, mis lõppes minu jaoks operatsioonilaual. Ka nüüd on olnud väiksemaid tagasilööke, aga midagi nii hullu kaugeltki pole. Saan järgnevatele võistlustele oluliselt positiivsemalt vastu minna,» võrdles Kanter.

Probleem on kummalisel kombel selles, et sobivaid võistlusi lähiajal napib. 2. juunil Roomas peetavalt Teemantliiga etapilt jääb ta suure tõenäosusega kõrvale, tugevate jõuproovide korraldajad eelistavad parema hooaja tippmargiga heitjaid ja kodumaine kalender pole kuigi tihe. Kindlasti osaleb ta 13. juunil Tartus Gustav Sule memoriaalil, aga ainuüksi sellest ei piisa.

«Midagi on vaja enne Tartut ka vaadata, sest Euroopa meistrivõistlusteni pole enam väga palju aega jäänud ja praeguses olukorras on igasugused võistlused vajalikud. Tuleb leida tehniline kindlus – kolme katsega nagu Rabatis see esialgu loomulikult ei õnnestunud. Et (Martin) Kupper on ka võistlemisest huvitatud, siis võib-olla juhtub midagi juba selle nädala lõpus,» selgitas Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles