Tenniseekspert: Kontaveit ja Williams näitasid kvaliteetset tennist

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: SCANPIX

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 82.) pidi Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste avaringis tunnistama maailma endise esireketi, praeguse edetabeli 11. numbri ameeriklanna Venus Williamsi 7:6(5), 7:6(4) paremust.

Tenniseekspert Margus Uba ütles, et Kontaveit näitas head tennist. «Venus oli täna võidetav, tal oli ilmselgelt ka jalaga probleeme. Anett läks väga enesekindlalt mängima ja usun, et võtmehetkeks oli avaseti kiire lõppmäng. Kui Anett oleks seal suutnud nii mängida nagu teise seti kiires, oleks ta avaseti kätte saanud. Kiire lõppmäng on alati ettearvamatu ja seekord läks niipidi,» ütles Uba.

«Oli kvaliteetne mäng mõlemalt poolt. Anett enamjaolt domineeris tagajoonel. Aga mingi hetk jäi tema mäng liiga palju teise servi peale ja see andis Williamsile enesekindlust juurde,» lisas spetsialist.

Kuigi avasetis jäi Kontaveit 0:3 kaotusseisu, jõudis ta 3:3 viigini ning edasi jätkus võrdsete võitlus. Avasetis läks lõpuks tarvis kiiret lõppmängu, mille võitis napilt Williams. 

Teist setti läks juba Kontaveit ise 2:0 juhtima, ent õige pea oli ameeriklanna 4:2 ees. Kontaveit näitas aga taas sisu ja suutis kolm järgmist geimi enda kasuks kallutada. Sarnaselt avasetile läks võitja selgitamiseks tarvis kiiret lõppmängu, kus oli 7:4 parem Williams ja võitis seega mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles