Järjekordne dopingupomm: vahele jäi terve hulk Venemaa olümpiamedaliste (7)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Abakumova
Maria Abakumova Foto: SCANPIX

Venemaa meedia avaldas sportlaste nimed, kes tarvitasid Pekingi olümpiamängudel dopingut. Kui kõigepealt selgus, et patustajate hulgas oli Londoni olümpiavõitja Anna Tšitšerova, siis nüüd on nimekirja lisandunud veel suurnimesid.

Pekingi dopinguproovide uuel testimisel jäi vahele ka toona odaviskes hõbeda võitnud Maria Abakumova. Kolm aastat pärast olümpiat tuli ta Daegus ka maailmameistriks. 2013. aasta MMi ajal juhendas Abakumovat Heino Puuste.

Vahele jäi ka Pekingi mängude 4x400 m teatejooksu hõbedanaine Anastasia Kapatšinskaja, kes võitis samal alal hõbeda ka Londoni mängudelt. Maailmameistriks krooniti ta juba 2003. aastal 200 m jooksus.

Venemaa Olümpiakomitee kinnitas, et kokku 14 nende sportlast andsid Pekingis positiivse proovi, kuid enne B-proovide avamist nad kedagi süüdi ei mõista. B-proovid avatakse juunis. Suve alguses peaks samuti selguma, kas Venemaa kergejõustiklasi lubatakse Rio olümpiale.

Täielik patustajate nimekiri (allikas sports.ru):

Maria Abakumova, odavise

Inga Abitova, 10 000 m

Deniss Aleksejev, 4x400 m

Jekaterina Volkova, 3000 m takistusjooks

Nadežda Jevjuhhina, tõstmine

Ansastasia Kapatšinskaja, 4x400

Aleksander Kornilov, sõudmine

Deniss Nižegorodov, käimine

Aleksandr Pogorelov, kümnevõistlus

Tatjana Firova, 4x400 m

Julia Tšermošanskaja, 4x100 m

Anna Tšitšerova, kõrgushüpe

Maria Šainova, tõstmine

Ivan Juškov, kuulitõuge

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles