Putin andis Ukrainas sündinud Saksamaa jalgpallurile Vene kodakondsuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Neustädter (vasakul) võitleb Schalke ja Madridi Reali vahelises Meistrite liiga kohtumises palli pärast Sami Khediraga.
Roman Neustädter (vasakul) võitleb Schalke ja Madridi Reali vahelises Meistrite liiga kohtumises palli pärast Sami Khediraga. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin allkirjastas täna ukaasi, millega andis Venemaa kodakondsuse sakslasele Roman Neustädterile. See tähendab, et Neustädter saab aidata Venemaa koondist paari nädala pärast algaval EM-finaalturniiril.

Neustädter sündis seejuures hoopis Dnipropetrovskis, tema eksjalgpallurist isa Peter Neustädter on volgasakslase ja ukrainlanna järeltulija, kes siirdus 1992. aastal Saksamaale ja lõpetas jalgpallurikarjääri Mainzi meeskonna ridades. Samast klubist alustas oma karjääri ja Roman Neustädter, siirdudes 2009. aastal Mönchengladbachi Borussiasse ja 2012. aastal oma praeguse tööandja Schalke 04 ridadesse.

Saksamaa noortekoondisi esindanud Neustädteri vastu ilmutas huvi Ukraina koondis, kuid 2012. aastal kutsuti ta siiski kaheks mänguks hoopis Saksamaa rivistusse. Kuigi Neustädteril oli kaks mängu Saksamaa eest kirjas, lubati tal nüüd reeglitega lisaks kodakondsusele ka koondist vahetada, sest toonaste kohtumiste näol oli tegu sõprusmängudega.

Venemaa koondise peatreener Leonid Slutski lisaski 28-aastase Neustädteri juba paar päeva tagasi koondislaste nimekirja ning Putini tänase ukaasiga sai tema liitumine ametlikuks. Seejuures on Neustädter praegustest koondislastest ainus, kes mängib klubijalgpalli väljaspool Venemaad.

Venemaa kuulub EM-finaalturniiril samasse alagruppi Inglismaa, Walesi ja Slovakkiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles