Lindpere seiklused: Bulgaaria vitamiinid, ohtlik tõstuk mägedes ja Ashton Kutcher ülakorrusel

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere eralennukis.
Joel Lindpere eralennukis. Foto: Erakogu

Joel Lindpere karjäär viis teda aastate jooksul viie erineva välisklubi koosseisu. Esmalt pallis ta 2005. aastal Bulgaaria tipptiimis Sofia CSKA, kus ta sai kaela ka kuldse medali. Aastatel 2007–2009 mängis poolkaitsja polaarjoone taga asuvas Norra linnas Tromsø.

Viikingite juurest viis Lindpere teekond ta järgmiseks kolmeks aastaks maailma tuntuimasse linna New Yorki ja sealsesse Red Bullsi. 2013. aasta möödus järgmise USA suurlinna Chicago klubis Fire. Viimaseks välisklubis jäi 2014–2015 tšehhide Ostrava Banik.

Postimees palus Lindperel igast perioodist meenutada eredaid seiku, mis on talle nendes klubides ja linnades veedetud aegadest meelde jäänud.

Sofia CSKA (Bulgaaria)

Imelised vitamiinid

Lindpere: «Tegemist oli sõjaväeklubiga ning seetõttu pidime enne mänge ööbima mingites vanades putkades, kus olid ämblikud ja putukad. Pärast trenni pidime ikka sööma hunniku vitamiine. Olin ühes toas koos ühe Slovakkia koondislasega ning me tegime nii, nagu paneksime vitamiinid suhu, kuid tegelikult jätsime kätte.

Sokutasime need vitamiinid hoopis sinna putka taha. Kui kevadel oli mujal veel lumi maas, siis selle koha peal oli muru juba roheline ja lilled kasvasid. Omavahel siis naersime, et seal on meie vitamiinivaru, mille pidime tegelikult alla neelama.

Klubis oli ikka sõjaväe kord ja mäletan, et Sofia Levskiga peetud karikamängu eel tuli võtta mingi tablett ja taheti ka süsti teha. Mina keeldusin sellest, kuid siis tuli teine treener ja teatas, et niimoodi ei pääse ma koosseisu. Võtsin ära ja mängisin. Matš toimus suurel staadionil ning oli väga kihvt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles