Eestis ehitatud vormelauto tuleb rajale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FS Team Tallinn

Juunis Audru ringrajal toimuv Hankook Baltic 1000km võidusõidul saab näha ka Eestis ehitatud elektrivormeli prototüüpi, mis teeb demosõite ürituse avamisel ning ka enne põhisõidu starti 18ndal juunil.

Tudengitest koosnev Formula Student Team Tallinn, lühidalt FS Team Tallinn ehitab igal aastal täiesti nullist uue eletkrivormeli, millega seejärel käiakse rahvusvahelistel mõõduvõttudel, kus rinda tuleb pista üle 500 meeskonnaga teistest ülikoolidest.

Tallinna meeskond saab uhkusega öelda, et kuulutakse maailma tippu. Korduvalt on jõutud viie parima meeskonna hulka maailmas. Tegevust alustati 2006 aastal ja tänaseks on ehitanud kaheksa vormelit, üheksas on hetkel ehituses. Ehitatud autodest viimased kolm on elektri jõul liikuvad vormelid, kus kasutatakse sarnaseid lahendusi nagu vormel 1-s.

Meeskonda kuulumine ning seal oskuste ning kogemuste hankimine on FS Team Tallinn liikmetele olnud heaks hüppelavaks edasiseks. Meeskonna varasemad liikmed on jõudnud tööle näiteks superautosid tootvasse Köenigseggi ja Saksa võisudõidusarja DTM. Driftimaailmas laineid lööv ettevõte nimega Wisefab on asutatud FS Team Tallinn esimese juhendaja poolt.

Hankook Baltic 1000km võidusõit toimub Pärnu külje all Audrus asuval auto24ringil 16-18 juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles