Tänaku avarii tõi Portugali ralli korraldajatele kaela karmid süüdistused (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aastal Portugali rallil pidi Tänak kehastuma tuletõrjujaks, et tema auto maha ei põleks.
2016. aastal Portugali rallil pidi Tänak kehastuma tuletõrjujaks, et tema auto maha ei põleks. Foto: twitter

Nädalavahetusel toimunud Portugali MM-ralli korraldajad on pidanud tõrjuma süüdistusi, nagu oleks Hayden Paddoni ränk avarii ja sellele järgnenud Ott Tänaku teelt väljasõit näidanud, et korraldajad ei saanud olukorraga piisavalt hästi hakkama. Nii mõnegi kriitiku arvates oleks ralli viies katse tulnud Paddoni avarii järel katkestada kohe, kui uusmeremaalase Hyundai ümber süttis rohi.

Ralli rajaülem Pedro Almeida lausus väljaandele Autosport, et katse jätkamine pärast väljasõitu oli reeglitepärane otsus. Katse katkestati alles siis, kui ka Tänak oli teelt välja sõitnud. Almeida sõnul asus Hyundai sellises kohas, kus autot päästa polnud võimalik, sõitja ja kaardilugeja olid aga autost välja pääsenud ning tee oli katse jätkamiseks piisavalt puhas.

«Minu arvates on katse katkestamine õigustatud kahel juhul – siis, kui tee on blokeeritud, või siis, kui keegi vajab kiiret arstiabi. Kui tee on puhas ja abi pole vaja, pole minu meelest ka mingit vajadust katset peatada,» lausus Almeida. «Minu jutt pole ehk poliitiliselt korrektne, aga see on rallisport. See pole ringrajasõit. Sõitja peab olema valmis ootamatusteks,» lisas Almeida.

«Avarii toimus vähem kui saja meetri kaugusel lähimast kontrollpunktist. Saime otsekohe avarii kohta infot ja teadsime, et sõitjad jäid terveks. Auto oli leekides ja põles ka alusmets auto ümber,» lisas Almeida. «Auto oli kriitilises seisus, aga selles osas ei saanud midagi teha. Meil oli taevas kaks kaameratega helikopterit ning vähem kui minut pärast õnnetust nägime sündmuskohast otsepilti. On katse marsruut ja ligipääsutee ning auto ja põleng asusid nende vahel. Oli selge, et auto suhtes ei saa me midagi ette võtta, teed piirasid aga tule levikut.»

Almeida rõhus ühtlasi sellele, et enne Tänakut suutis Paddoni põlevast autost mööduda veel mitu sõitjat. «Minu eesmärk oli kõik WRC-autod õnnetuskohast mööda saada. Kui auto number 12 (Tänak ja Raigo Mõlder – toim) poleks avariid teinud, oleks katse jätkunud,» ütles ta.

Paddon ja Tänak tegid ralli viiendal katsel avarii kohas, kus sisekurvi oli tekkinud lohk, mida katse hommikusel esimesel läbimisel veel polnud. Lohk viskas mõlema mehe auto teelt välja paremale poole vastu kaljuseina. Paddoni auto kuum väljalasketorustik süütas põlema ümbritseva rohu ja puud, Tänak sõitis seejärel aga otse leekide keskele.

Autosport kirjutab, et eestlane oli kohtunike tegutsemise üle maruvihane. «Polnud mingit infot, mitte ainsatki kohtunikku, mitte ainsatki hoiatuslippu, mitte midagi,» sõnas Tänak. «Sõitsime teelt välja ja maandusime tulle. Ei põlenud pelgalt Paddoni auto, vaid kogu mets,» meenutas eestlane, kes leidis kiirelt lähedusest pealtvaatajate nelikveolise maasturi ning lasi sellel oma Ford Fiesta tulekoldest natuke eemale vintsida.

«Püüdsin autost tulekustutit võtta, aga ei saanud enam sisse – ukselink oli ära sulanud,» sõnas Tänak, kes sai hiljem kiire tuletõrjujatöö eest kiita ka Fordi tiimijuhilt Malcolm Wilsonilt. «Ott tegi kaugelt enam kui keegi meist temalt ootas,» tunnustas Wilson Tänakut, kes päästis enam kui pool miljonit eurot maksva ralliauto hävimisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles