Alar Varrak: suure võidu tõid kõigest mikroskoopilised muudatused

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak (keskel) Kalevi mängijaid juhendamas.
Alar Varrak (keskel) Kalevi mängijaid juhendamas. Foto: Kristjan Teedema

Eesti korvpalli meistriliigas peeti Tartus finaalseeria neljas kohtumine. Kalev/Cramo oli kodusaalis mänginud Rockist üle 77:62 ja juhib nüüd nelja võiduni peetavat seeriat mängudega 3:1. Viies matš peetakse reedel Saku suurhallis.

Kalev/Cramo peatreeneri Alar Varraku hinnangul kogu taktikat tänase mängu eel ei vahetatud. Tehti «mikroskoopilised muudatused» ja neist piisas täielikult. Pealtvaatajatele oli kõige silmanähtavam, et Varrak edutas algkoosseisu Rain Veidemani, Rolands Freimanise ja Morris Curry. Kaks esimest tegidki n-ö mängu ära, sest Veidemani arvele jäi 25 ja Freimanise kontole 23 punkti.

«Suurim vahe oli täna vaimses pooles. Me olime täna aktiivsemad ja see tõi edu. Esmaspäeval oli aktiivsem Tartu ja nad saidki oma võidu kätte. Kui kaotad, siis teedki muudatusi. Samaoodi tegi (Rocki peatreener Gert) Kullamäe, kui nad said avamatšis mitte just kõige napima kaotuse. Teises mängus olime juba kehvemad, aga läbi häda tulime välja. Seega ma ei hakanudki toona midagi muutma ja saime nähvaka kohe kätte,» selgitas Varrak.

Kalevlaste loots polnud teiste varjust välja hüpanud Veidemani suhtes kiidusõnadega kitsi. «Tema puhul oli samuti väike muudatus taktikas ja ta kasutas selle suurepäraselt ära. Tore, et need juhised, mis saime talle treeneripingilt anda, olid õiged.»

Kui Kalev teise poolaja alguses seitsmepunktilise edu kiirelt 15 silmani käristas, sai Rockil piltlikult öeldes õhk otsa ja pealinnaklubi hoidis turvaliselt edu lõpuni. «See mäng oli kõik 40 minutit meie kontrolli all. Olime kogu aeg ees ja domineerisime pidevalt. Vahepeal panime paar hullu ka ära ja nii see edu kasvas. Ka Rockil oli 3. veerandi lõpus ja neljanda alguses mõni hea moment, aga tosina punkti pealt nad vahet väiksemaks ei saanudki,» ütles Varrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles