Omapärane konflikt lükkab Mourinho lepingu allkirjastamist aina edasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi teatas esmaspäeval ametlikult senise peatreeneri Louis van Gaali vallandamisest ja lootis kohe kuulutada ka uue juhendaja Jose Mourinho ametisse asumisest, kuid portugallasega lepingu sõlmimine on omapärasel põhjusel venima jäänud.

Nimelt on Mourinho sõlminud hulgaliselt isiklikke sponsorlepinguid, osa neist läheb aga vastuollu Unitedi äripartneritega. Näiteks on portugallasel leping Jaguari autofirmaga, kuid Unitedi suursponsor on Chevrolet, kelle logo kaunistab ka juba mitmendat hooaeg klubi särki. Chevrolet maksab Unitedile selle õiguse eest astronoomilised 470 miljonit eurot ja sestap töötavadki mõlema osapoole advokaadid nüüd palehigis, et võimalikke ärikonflikte vältida.

Samuti on Mourinho sõlminud lepingu Šveitsi kellatootjaga Hublot, kes rahastas varem ka Manchester Unitedit. Nüüd aga on Unitedil uus leping USA firmaga Bulova, mis tekitas taas probleeme. Nimekirja võib jätkata – Mourinhol on leping Lõuna-Korea kasiinoketiga Paradise Co, Unitedil aga konkureeriva operaatoriga Donaco International. Eeldatavasti ei tähenda ilmnenud takistused mingil juhul seda, nagu ei saaks Mourinho ja Unitedi lepingust üldse asja, kuid tõenäoliselt peavad kõik kolm osapoolt – Mourinho, klubi ja sponsorid – minema teatud kompromissidele. The Telegraphi teatel on hetkeseisuga lootust, et United avaldab Mourinho palkamise uudise reedel.

Õnneks on portugallasel ja Unitedil ka paar ühist koostööpartnerit, nimelt seob Mourinhot leping Adidasega. Alates mullusest toetab Adidas ka Unitedit, kümne aasta pikkuse lepingu väärtus on 750 miljonit naela ehk peaaegu miljard eurot. Mourinho enda uueks palgaks hinnatakse aastas 12 miljonit naela ehk ligi 16 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles