Raske avarii tõttu surnud Bianchi vanemad kaebavad FIA ja Marussia kohtusse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi vanemad ja tema sõber Lorenz Leclerc.
Jules Bianchi vanemad ja tema sõber Lorenz Leclerc. Foto: SCANPIX

Eelmisel suvel meie hulgast lahkunud vormel-1 sõitja Jules Bianchi vanemad on otsustanud kohtusse kaevata nii Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA), Vormel-1 sarja grupi kui ka Marussia meeskonna.

Binachi tegi raske avarii 2014. aastal Jaapani etapil ning viibis seejärel pikalt koomas. Marussia tiimi eest sõitnud prantslane suri eelmisel juulil raskete peavigastuste tõttu ning nüüd on otsustanud tema vanemad asjaga seotud organisatsioonid kohtusse kaevata.

Nimelt leiti pärast õnnetust koostatud FIA raportis, et F1 bossid polnud õnnetuses süüdi, vaid Bianchi ise ei suutnud piisavalt palju ning kiiresti pidurdada. Endise vormel-1 sõitja pere otsustas aga, et nemad sellise otsusega nõus pole ja nüüd on otsustatud kohtusse minna.

«Me otsime Julesile õigust,» teatas Bianchi isa Philippe. «Tahame välja selgitada ja paika panna tõe nende otsuste kohta, mis viisid meie poja õnnetuseni Jaapani GP-l. Tema perekonnana on meil nii palju vastamata küsimusi ning me tunneme, et Julesi avarii ja õnnetus oleksid võinud olemata olla, kui hulganisti vigu oleks tegemata jäänud,» lisas Philippe Bianchi. 

Perekonna poolt palgatud advokaadibüroo esindaja Julian Chamberlayne teatas omalt poolt: «Jules Bianchi surm oleks olnud välditav.» Ta lisas, et kuigi FIA raportis tehti turvalisuse suurendamiseks mitmeid ettepanekuid, jäeti kummalisel kombel sealt välja põhjused, mis Bianchi õnnetuseni viisid. Samuti nentis Chamberlayne, et kuna FIA raport süüdistas õnnetuses sõitjat ennast, siis tahab Bianchi perekond konkreetsemaid vastuseid juhtunu osas.

Bianchi sattus Jaapani etapil õnnetusse seetõttu, et kaotas vihmasajus oma masina üle kontrolli ja sõitis rajalt välja otsa rajatraktorile, mis oli samal ajal ära vedamas Adrian Sutili masinat. Kuigi Bianchi toimetati kiirelt helikopteriga kohalikku haiglasse, olid tema peavigastused nii tõsised, et koomast ta enam välja ei tulnudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles