Karmid süüdistused viisid treenerivahetuseni (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodetavasti on Audentese spordigümnaasiumis tulevikus rohkem vehklejaid
Loodetavasti on Audentese spordigümnaasiumis tulevikus rohkem vehklejaid Foto: SCANPIX

Audentese spordigümnaasiumis vahetub vehklemistreener ja põhjused on vastuolulised. Viimaseid päevi ametis olevale Juhan Salmile heidetakse ette nii väidetavat suhet ühe oma õpilasega kui ka vildakat treeningufilosoofiat. Salm kinnitab, et mingit ebaeetilist suhet pole kunagi olnud. Treeningumeetoditest rääkides tuleb Salmi sõnul mängu aga koolkondade erinevus, nn vana kooli meestel on asjast lihtsalt omamoodi arusaam. Must valgel on aga tõendatud, et Salm tahtis Spordikoolituse ja -teabe Sihtasutuses registreerida meisterlikkuse treeningurühma koosseisus, mida tegelikult ei eksisteerinud.

Võtame küsimused ükshaaval ette. Jutud treeneri ja gümnaasiumiõpilase suhte kohta jõudsid ka Audentese kõige kõrgemate juhtide kõrvu. «Sain väidetava suhte kohta info üle-eelmisel aastal ühelt spordiga hästi kursis olevalt inimeselt,» ütleb spordigümnaasiumi direktor Priit Ilver. «Info kohaselt oli treener võistlustel jaganud tuba ühe oma õpilasega. Seejärel pidasin vajalikuks Juhan Salmiga kohtuda ja ta kinnitas mulle, et tulevikus selliseid asju enam ei juhtu. Pigem jäi mulje, et minevikus oli see siiski toimunud.»  

Salm ise meenutab, et kohtumine Ilveriga toimus ja asjad räägiti selgeks. Küsimuse peale, kas tema ja õpilase vahel on kunagi olnud ebaeetiline suhe, kõlab vastuseks kindel «ei».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles