Hollandi imemees on itaallased pahuraks ajanud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giro d'Italia liider Steven Kruijswijk (roosas) on tegemas karjääri parimaid sõite.
Giro d'Italia liider Steven Kruijswijk (roosas) on tegemas karjääri parimaid sõite. Foto: VINCENZO PINTO/AFP

Kes on Steven Kruijswijk? Jalgrattasporti lähedalt tundvad inimesed teavad teda hästi, tavaline spordisõber pakuks aga ilmselt, et tegu võiks olla Hollandi jalgpallikoondise kaitsjaga. Giro d’Italia pisut üllatuslik liider on endast rääkima pannud terve rattamaailma, ent nagu selgub, pole tema edukas esinemine nii kummaline midagi. Päris võitjaks ei pakkunud teda sellegipoolest ilmselt keegi, kodupublik lootis esimesena näha hoopis nigelalt sõitnud Vincenzo Nibalit.

Punapäine Kruijswijk on eri etappidel mängeldes selja taha jätnud kaks Giro suurimat staari Vincenzo Nibali (Astana) ja Alejandro Valverde (Movistar), lisaks on kodumaise Lotto-NL Jumbo tiimi ratturil olnud pisut õnne. Eesti U23 koondise peatreener Rene Mandri selgitas, miks.

«Arvasin enne Girot, et suurim favoriit on Mikel Landa (Sky). Aga tervis hakkas jukerdama ja ta pidi katkestama. Seega sai Kruijswijk väikese eelise. Landast edasi polnud minu hinnangul ühtegi kindlat soosikut ja panin Nibali, Valverde ja Kruijswijki samasse punti. Nüüd, kus Landa on väljas, pole tema esikoht tegelikult tohutu üllatus,» ütles Mandri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles