Eesti käsipallistaaril seisab ees karjääri tähtsaim nädalavahetus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati õnnestus Kieli meeskonnal meistrite liiga võita aastal 2012
Viimati õnnestus Kieli meeskonnal meistrite liiga võita aastal 2012 Foto: SCANPIX

Neljapäeval Saksamaa ja kogu maailma käsipalli superklubi THW Kieliga uueks hooajaks lepingu sõlminud vasakukäelisel Dener Jaanimaal on ees senise karjääri olulisim nädalavahetus, kui Kiel osaleb Kölnis Euroopa Meistrite liiga finaalturniiril.

Laupäeval Eesti aja järgi kell 19 kohtub Kiel Ungari klubi Veszpremiga. Kieli peatreener Alfred Gislason on poolfinaali eel üritanud favoriidikoormat ungarlaste õlgadele lükata. Koduliigas kolm kohtumist järjest kaotanud Jaanimaa meeskond on hädas vigastustega: kindlasti jääb finaalturniirist eemale taanlane Rene Toft Hansen, sakslase Steffen Weinholdi osalemine pole veel päris kindel ning tema kaasmaalased Patrick Wiencek ja Christian Dissinger on äsja naasnud pikemalt mängupausilt.

Kieli jaoks on senine Meistrite liiga hooaeg olnud kui sõit ameerika mägedel. Alagrupifaasis võitis klubi vaid viis kohtumist. Kusjuures kaotus Pariisi Saint-Germainile tähistas Kieli esimest kodukaotust enam kui nelja aasta jooksul.

Kaheksandikfinaalis suudeti korduskohtumises tulla välja raskest seisust ungarlaste Pick Szegedi vastu, kuid veerandfinaalis tõusis Kiel tuhast ja võitis tiitlikaitsja Barcelona Lassa vastu kodumängu üllatuslikult kindlalt 29:24. Võõrsil mängiti küll eduseis maha, kuid kahe mängu kokkuvõttes võeti lõpuks 59:57 võit.

Esimese eestlasena Meistrite liiga poolfinaali jõudnud Dener Jaanimaa on sel hooajal Meistrite liigas mänginud kaheksas kohtumises ning visanud 12 väravat.

Teises poolfinaalpaaris on laupäeval Eesti aja järgi kell 16.15 vastamisi Pariisi St. Germain ja Poola klubi Kielce Vive Tauron.

Meistrite liiga võitja selgub pühapäeval.

Poolfinaalpaari maagiline number on kolm:

1) Kolm endist THW Kieli mängijat kuuluvad nüüd Veszpremi koosseisu: Aron Palmarsson, Christian Zeitz ja Momir Ilic.

2) Kolmandat korda on klubid sel hooajal Meistrite liigas vastamisi. Alagrupiturniiril teenisid mõlemad koduvõidu.

3) Kolmandat hooaega järjest lähevad Kiel ja Veszprem Meistrite liiga poolfinaalis vastamisi. 2014. aastal edenes finaali Kiel ja mullu Veszprem.

THW Kiel vs Veszprem

Kodused meistritiitlid: 20 vs 24

Hooajal 2015/2016: Kiel on Saksamaa Bundesligas 3. kohal ja kõrgemale enam tõusta ei saa vs Veszprem tuli üheksandat korda järjest Ungari meistriks

Meistrite liigas: 3 tiitlit (2007, 2009, 2012) ja 4 hõbedat (2000, 2008, 2009, 2014) vs 0 tiitlit ja 2 hõbedat (2002, 2015)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles