Saksamaal sünnib Eesti spordi ajalugu (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa jätkab ka järgmisel hooajal Kieli meeskonna särgis.
Dener Jaanimaa jätkab ka järgmisel hooajal Kieli meeskonna särgis. Foto: THW Kieli Facebooki leht

KÄSIPALL. Täna ja homme on Saksamaal Kölnis kavas käsipalli Meistrite liiga finaalturniir ning sel aastal on see ka Eesti spordisõpradele tähtis sündmus, sest esimest korda mängib maailma nelja parema meeskonna hulgas meie mees. Dener Jaanimaa, kes suurepärase uudisena pikendas vaid mõni päev enne Final Fouri turniiri lepingut Saksamaa tippklubi THW Kieliga, tunnistas enne tänast poolfinaali, et tegemist on tema senise karjääri kõige olulisema matšiga.

Hooaega Saksamaa kõrgliigas Hamburgi meeskonnas alustanud Jaanimaa liitus Kieliga jaanuaris, kui tema senine leivaisa läks pankrotti ning Kiel vajas sobivalt uut mängijat. Esmalt sõlmiti Eesti koondislasega leping käesoleva hooaja lõpuni, kuid üleeile selgus, et Jaanimaa jätkab maailma absoluutses tippmeeskonnas ka järgmisel aastal. «Mul on väga uhke tunne olla selle meeskonna ja klubi liige. Mõni kuu tagasi poleks ma sellest isegi unistanud, aga nüüd olen esimene eestlane, kes mängib Meistrite liiga finaalturniiril. Annan endast kõik, et õigustada seda usaldust, mis mulle osaks on saanud,» rääkis õnnelik eestlane Kieli kodulehe vahendusel.

Kui esialgu võeti Jaanimaa vigastatud mängijate asenduseks ja meie mees tunnistas ka ise, et teda ei palgatud põhimeheks, siis nüüd on Kieli peatreener Alfred Gislason loo kangelase teenetega väga rahul ja seetõttu otsustati temaga jätkata ka järgmisel hooajal. «Dener on suurepärane mängija, kes on meie meeskonnaga kiirelt kohanenud ning väga mitmekülgne. Olen seetõttu väga rahul, et ta jätkab meie juures mängimist,» selgitas Gislason eestlase palkamise tagamaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles