Itaalia velotuur: Nibali tõusis tuhast ning tegi tõsise avalduse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali on üks, keda Bahreini rattatiimiga seostatakse.
Vincenzo Nibali on üks, keda Bahreini rattatiimiga seostatakse. Foto: AFP/SCANPIX

Itaalia velotuuri 19. etapi võitis Vincenzo Nibali (Astana), kes tõusis etapivõiduga üldarvestuses teiseks. Giro uus üldliider on Esteban Chaves (Orica Greenedge), kes lõpetas täna kolmandana.

Dramaatilise 162 km pikkuse etapi teise koha sai Mikel Nieve (Sky). Nibali tegi otsustava rünnaku viis kilomeetrit enne finišit, edestades lõpuks Nieve’i 51 sekundiga ning Chavest 53 sekundiga. Lisaks teenis Nibali etapivõidu eest kümme boonussekundit.

Etapile roosas särgis startinud Steven Kruijswijk (Lotto) elas täna üle kukkumise ning pidi selle tõttu ratast vahetama. Üsna suurel kiirusel, kuid sealjuures õnnelikult kukkunud Kruijswijk kaotas lõpuks Nibalile 4.54 ning oli 16.  

Tanel Kangert (Astana) ning Rein Taaramäe (Katjuša) tulid täna üle finišijoone kõrvuti vastavalt 60. ja 61. kohal, kaotades mõlemad võitjale 21.09. 

Rein Taaramäe klubkaaslane Ilnur Zakarin kukkus umbes 43 km enne finišit ning murdis rangluu.

Üldarvestuses on Chavesi edu Nibali ees 44 sekundit. Kruijswijk on kolmas, kaotades 1.05. Kangert hoiab velotuuri kokkuvõttes 25. kohta (+58.09), Taaramäe on 35. (+1:31.00).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles