Madridi Real seljatas penaltiseerias taas Atletico ja võitis Meistrite liiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meistrite liiga võitis 11. korda Madridi Real, kui alistas kahe aasta taguse finaali kordusetenduses linnarivaali Madridi Atletico penaltiseerias 5:3. Mängu normaal- ja lisaaeg olid lõppenud tulemusega 1:1.

Avapoolaja järel oli Real 1:0 ees, kohtumise avavärava lõi 15. minutil karistuslöögi järel mõnelt meetrilt keskkaitsja Sergio Ramos. Kohe teise poolaja alguses teenis Fernando Torres penalti, kuid Antonio Griezmann saatis 11 meetri karistuslöögi latti. 79. minutil viigistas vahetusmees Yannick Carrasco siiski seisu. Normaalajal rohkem väravaid ei nähtudki ja mäng läks lisaajale, kuid ka seal ei löödud väravaid ning ees ootas penaltiseeria. Selles liiguti eksimatult seisuni 3:3, siis lõi Juanfran posti ja Cristiano Ronaldo täpne penalti tõi võidu Realile.

Enne mängu:

Kahe aasta taguse finaali kordusetenduses otsib revanšivõimalust Atletico, kes oli toona võidus kinni kuni normaalaja kolmanda lisaminutini. Siis viigistas Sergio Ramos ning lisaajal panid Gareth Bale, Marcelo ja Cristiano Ronaldo Reali võimu maksma, tuues klubile ajaloo kümnenda Meistrite liiga tiitli.

Tänavu on Real samuti soosik, et Atletico on viimaste aastatega kinnistanud kohta Euroopa klubipüramiidi teravaimas tipus. Meistrite liigas kohtuti ka mullu, siis jäi veerandfnaalis kahe mängu kokkuvõttes 1:0 peale Real. Tänavu on Atletico aga koduliigas korra linnarivaali võitnud ning korra nendega viigistanud. Liigatabelis oli lõpuks siiski napilt eespool teise koha saanud Real, Atletico lõpetas kolmandana.

Teel finaali seljatas Real alagrupis PSG, Donetski Šahtari ja Malmö, Atletico pani aga paika nii Benfica, Galatasaray kui ka Astana. Real oli seejärel kaheksandikfinaalis parem AS Romast, veerandfinaalis Wolfsburgist ja poolfinaalis Manchester Cityst, sellal kui Atletico alistas järgemööda PSV Eindhoveni, Barcelona ja Müncheni Bayerni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles